ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că sâmbătă au fost reluate lucrările la Arcul de Triumf.

„De azi, se lucrează din nou la Arcul de Triumf! După deciziile luate aseară, la Comandamentul convocat la Primăria Municipiului București, consolidarea se va finaliza în timp util pentru ca Parada Militară de Ziua Națională să poată fi organizată la Arcul de Triumf, așa cum este normal. Lucrările trebuiau finalizate în august 2015. Vinovații se știu deja, nu mai adaug alte cuvinte: fostul primar interimar PNL a blocat Capitala. Acum putem vorbi, după îndelungi dezbateri și identificări de soluții, că avem încă un obiectiv deblocat", a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Vineri, într-o emisiune televizată, edilul preciza că a fost semnat un act adițional în baza căruia asocierea de firme care realizează lucrări de consolidare, restaurare și conservare la Arcul de Triumf s-a angajat să finalizeze acest obiectiv până la 1 Decembrie.

„În două-trei săptămâni maxim, așa cum s-a angajat constructorul — reprezentat de asocierea firmelor Romconstruct și UTI — va finaliza lucrarea de la Arcul de Triumf. (...) Acest obiectiv este realizat în proporție de 95%. Acum trebuie realizate elementele de siguranță, care au primit omologarea, și câteva lucrări care sunt pentru finalizarea șantierului", a spus edilul.

Ea arăta că nu s-a mai lucrat la Arcul de Triumf din cauza unor neînțelegeri între constructori — Romconstruct și UTI—, consultant și proiectant.

„Au fost mai multe divergențe legate de faptul că proiectul inițial nu a fost respectat — așa spune proiectantul — de către asocierea de constructori, iar constructorul dorea plata unor lucrări suplimentare pe care le-a realizat, dar nu erau prinse în proiectul inițial. De asemenea, este vorba despre anumite măsuri de siguranță împotriva seismelor, care s-au luat, despre faptul că acestea au fost luate din SUA și nu au o certificare pentru UE, iar la un laborator din Italia a trebuit să se dea această certificare, care a durat câteva luni, și iarăși era o contradicție cine să plătească această cheltuială în plus", explica primarul general, Gabriela Firea.