ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Florin Bădiță, fondatorul grupului Corupția ucide a fost nominalizat de Euronews,pentru câștigarea titlului de „Personalitatea europeană a anului" la ediția din acest an a European Leadership Awards, informează site-ul News.ro 

Premiile European Leadership au fost înființate de Euronews în parteneriat cu European Business Summit și Qualifio și recompensează personalități de succes în business, politică și inovare.

Nominalizații inițiali sunt anunțați de echipa editorială a Euronews și de European Business Summit. Apoi, timp de două săptămâni, începând din 15 martie, utilizatorii de internet își pot vota favoriții. Astfel, va fi creată o listă scurtă de trei candidați pe fiecare categorie. Această listă scurtă va fi prezentată unui juriu de experți, ale căror nume vor fi dezvăluite curând.

Câștigătorii vor fi premiați pe 22 mai, la o ceremonie care va avea loc în Bruxelles. Evenimentul va fi transmis în direct de Euronews și de site-ul euronews.com.

„Românul Florin Bădiță a fondat Corupția ucide, un grup civic care luptă împotriva corupției, în urma incendiului din 2015 la clubul de noapte Colectiv, în care au murit 64 de persoane. Campania tânărului în vârstă de 29 de ani a ajutat să pună capăt la decriminalizarea cazurilor de corupție din România, cu daune totale de mai puțin de 45.000 de euro și a descoperit mai multe cazuri de fraudă. În acest an, el a fost numit în lista Forbes 30 Under 30 Europe, Law and Policy”, este descrierea ce apare în dreptul lui Florin Bădiță pe site-ul euronews.com, unde se desfășoară votul.

Acesta este nominalizat la categoria „Personalitatea europeană a anului” alături de actrița Emma Watson, antreprenorul Xavier Niel, omul de afaceri miliardar Mohed Altrad, modelul Edie Campbell, astronomul Michaël Gillon, avocata Marcia Willis Stewart, activistul András Fekete-Gyor și politiciana Barbara Nowacka.
 
Florin Bădiță este cunoscut opiniei publice după ce în 2015 a făcut publică o listă de siteuri incomode pentru discursul mainstream, despre care ActiveNews a scris aici. În zelul său, acesta a expus și datele personale ale celor care dețin acele siteuri, încălcând legea 677/2001 privind datele cu caracter personal.

Ulterior, acesta a șters datele, dar imaginile au rămas.

Acesta și-a trecut în CV urmarea unor cursuri la o facultate privată din București, neabsolvită, dar și a unor cursuri obscure de pe internet, despre care a spus că sunt universități! 

Un alt proiect al său a fost participarea la un „performance artistic” în care rolul său a fost acela de a se lovi cu o carte în cap, în continuu câteva minute.

De asemenea, Florin Bădiță este organizatorul „Zilei fără pantaloni” la metroul bucureștean, eveniment obscur din peisajul Capitalei României. 

Bădiță este un inamic asumat al mesajului Biblic.
 
Florin Bădiță nu a avut un job constant, fiind neclar modul în care își finanțează activitățile.
 
Euronews este un conglomerat media cu sediul la Lyon. Acționarul majoritar este egipteanul Naguib Sawiris, unul dintre susținătorii „Revoluției” din 2011 din Egipt.  Sawiris este adeptul stângii americane, fiind unul dintre fondatorii Partidului Egiptenilor Liberi, care propovăduiește secularismul și valorile liberale.
 
NBCUniversal este al doilea acționar al stației, cu 25%. NBC s-a poziționat vehement împotriva actualului președinte american, Donald Trump, fiind o stație asumat progresistă.
 
De altfel, majoritatea candidaților selectați de Euronews au în comun susținerea pentru migrație, cenzurarea internetului pe motiv de „hate speech”, activismul pro LGBT și/sau lupta împotriva corupției.. Spre exemplu, la capitolul lideri europeni, îi găsim pe Sadiq Khan, primarul Londrei, Angela Merkel și Emmanuel Macron.