Florin Barbu, românul care a rămas fără copii după ce au fost dați spre adopție unui cuplu gay din Marea Britanie, și care a intrat în greva foamei pe 18 iunie a decis să renunțe la acest tip de protest din cauza problemelor de sănătate cu care s-a confruntat în ultimele zile. Ieri, acesta a fost preluat de o ambulanță și dus la spitalul Floreasca, acolo unde a primit îngrjiri medicale.

El susține că va continua să lupte pentru cei doi copii ai săi și îi cere președintelui României un punct de vedere în acest caz.

„Sunt epuizat fizic și psihic, am ajuns până pe patul de spital și autoritățile nu m-au lăsat să vorbesc cu copiii mei, motiv pentru care am decis să ascult sfatul familiei și al dumneavoastră de a renunța la greva foamei. Vreau să apuc să îmi strâng copiii la piept, nu să mor. Eu nu voi renunța NICIODATĂ să lupt pentru copiii mei, voi folosi orice căi de atac, dacă nu se va rezolva nimic, curând voi intra din nou în greva foamei la ONU. Și nu mă voi odihni până nu îmi voi vedea copiii acasă! Încă aștept o poziție oficială din partea președintelui și nu voi renunța pînă nu o obțin. Domnule președinte, ca cetățean al acestei țări, vă rog să spuneți public dacă adopția celor 2 copii, cetățeni români, a fost sau nu legală”, a scris Florin Barbu pe contul său de Facebook. 

Protestul său s-a desfășurat în București, în fața Ambasadei Angliei. 

Copiii au fost luați de statul englez din cauza certurilor dintre părinți și au fost dați spre adopție unui cuplu gay. În această primăvară, CEDO a refuzat punerea pe rol a unei sesizări a lui Florin Barbu.