ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sportivul canadian Shawnacy „Shawn” Barber s-a stins din viață la numai 29 de ani, din cauza unor probleme medicale. Natura bolii nu a fost divulgată.

Decesul campionului mondial la săritură cu prăjina a fost anunțat de agentul acestuia, Paul Doyle.

„Mai mult decât un atlet incredibil, Shawn a fost o persoană cu suflet bun, care i-a pus mereu pe alții înaintea lui. Este tragic că am pierdut o persoană atât de bună la o vârstă atât de fragedă”, a transmis acesta, conform The Athletic, citat de gsp.ro.  

Shawn era bolnav de ceva vreme, iar în ultimele zile starea i s-a agravat, complicațiile medicale provocându-i decesul.

Specializat în săritura cu prăjina, el trecuse la profesioniști în 2015. În același an, la Campionatele Mondiale din Beijing, China, a obținut medalia de aur, cu o săritură de 5,90 metri.

În ianuarie 2016, Shawn a stabilit un record național la săritura cu prăjina, reușind să atingă înălțimea de 6 metri în cadrul competiției Pole Vault Summit din Reno, Nevada. Niciun canadian nu a depășit această bornă pănă în ziua de astăzi.