ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În urma unor criterii stabilite de către autoritățile din Ialomița, mai multe femei au luate parte la programul "START - o viață de calitate în siguranță". Proiectul, lansat în urmă cu doi ani de Autoritatea pentru Egalitatea de Șanse dintre Femei și Barbați, a avut ca scop sprijinirea a peste 1.000 de reprezentante ale sexului slab din întreaga țară, care au căzut victimă violenței domestice.

Însă și aici au existat nereguli, descoperindu-se faptul că 24 de femei din satul ialomițean Valea Măcrișului s-ar fi declarat bătute de soți, doar pe hârtie, pentru a primi câte 6.000 de lei de la Uniunea Europeană.

Cu banii respectivi, acestea și-au cumpărat mașini de spălat, uși la casă sau mobilă de bucătărie. Cazul a intrat în atenția procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița, anunță B1 TV.

"Eu mi-am luat mașină de spălat, o ușă la dormitor, o mobilă de bucătărie și vată de sticlă de pus în pod. Pe mine m-a selectat de la Primărie să particip", a spus Angela Avrămia, una dintre beneficiarele din Valea Măcrișului.

Scandalul a izbucnit după ce un localnic a sesizat Prefectura Ialomița și s-a plâns că mama sa, deși selectată în cadrul proiectului, nu a primit cei 6.000 de lei datorați.

Plângerea bărbatului le-a determinat pe autorități să facă verificări, moment în care au descoperit că multe dintre femeile menționate în program au dat în scris că fuseseră bătute de soții lor, pentru a beneficia de câștig. Printre ele se aflau chiar și angajate ale municipalității.

"Contabila, secretara și asistenta socială din primărie au fost și ele beneficiare în proiect. Eu nu știam ca ele să aibă probleme acasă, dar este un proiect care n-a avut legătură cu primăria noastră, în sensul că nu l-am implementat noi", a declarat Mihael Bobeș, primarul din Valea Măcrișului, potrivit adevărul.ro.
 
Cazul este anchetat acum de Parchetul de pe lânga Tribunalul Ialomița.