ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O ploaie torențială care a durat aproape o jumătate de oră a făcut prăpăd pe mai multe străzi din Brașov. În zona stadionului Tineretului, rețeaua de canalizare nu a mai făcut față, iar apa a ajuns aproape de geamurile mașinilor. Mai mulți șoferi au rămas blocați cu autoturismele în mijlocul apei, anunță Digi 24.

Prefectul județului Brașov, Ciprian Băncilă, a declarat că la miezul nopții se circulă în condiții relativ normale și că situația este sub control.

„Avem avertizare cod galben de ploaie până în jurul orei 2.40 de minute în această noapte. E posibil ca în zonă, conducta să fie supradimensionată, mulți nu înțeleg că nu se trebuie să arunce la canal obiectele de care nu mai au nevoie. Au fost 60 de apeluri pentru a semnala probleme cu inundații”, a spus Ciprian Băncilă.

„Au fost probleme în tot orașul, dar cele mai multe în zona stadionului, Strada Lungă. Au fost și mașini luate de apă, dar nu a fost practic nicio viață pusă în pericol. Se acționează cu mai multe echipaje la nivelul întregului oraș. Se acționează în principal pentru înlăturarea electelor, scoaterea apei din subsoluri, persoane care au rămas în mașini. Situația este sub control. Sunt foarte multe apeluri care au venit”, a spus Luiza Dănilă, reprezentant al ISU Brașov.