Primăria Generală vrea să se implice în educație și sănătate, pentru că fără aceste două domenii România nu poate fi considerată o națiune puternică, a declarat edilul-șef Gabriela Firea, marți, la Gala olimpicilor naționali din liceele bucureștene.

Gala este dedicată celor 97 de elevi olimpici naționali din Capitală, care au fost premiați, alături de profesori și diriginți, de către Primăria Generală, cu câte 1.000 de lei și o tabără la mare în anul următor.

„Fără sănătate și educație nu putem să mergem mai departe și nu ne putem considera o națiune puternică. De sănătate și educație avem nevoie cu toții, indiferent de starea noastră materială, de condiția noastră. (...) Cred că fiecare dintre voi conștientizează faptul că doar prin învățătură, prin educație, cultură, printr-un dialog permanent cu profesorii și cu sprijinul necondiționat și cu iubirea părinților veți putea să ajungeți în viață să faceți ceea ce vă doriți", le-a transmis Firea elevilor.

Ea a reamintit de premiile oferite de Primăria Generală a Capitalei, prin Proedus.

„Cei 97 merită toată aprecierea noastră, tot îndemnul nostru să meargă pe această cale, pentru că este singura prin care puteți ajunge la performanță, la excelență și la situația în care în viața voastră să vă alegeți meseria pe care o iubiți, la care visați și care să vă împlinească din toate punctele de vedere. (...) Am venit cu o inițiativă (...) prin care atât elevii olimpici naționali, locurile I, II și III, cât și dascălii lor să primească o mică recompensă simbolică — 1.000 de lei și o tabără la vară pe litoralul românesc", a afirmat Gabriela Firea.

Primarul general a spus că, din nefericire, din ce în ce mai mulți tineri aleg să plece din țară, adăugând însă că pentru România, ca țară, ar fi bine ca aceia care se hotărăsc să studieze în străinătate să revină cu o educație de nivel superior și cu experiență de viață.

„Și să aduceți această plusvaloare înapoi în țară, pentru că sunt convinsă că vă iubiți țara așa cum este ea în acest moment, cu lucruri foarte bune și cu lucruri mai puțin bune, dar care pot să fie îndreptate", a subliniat Firea, îndemnându-i pe tineri ca după admiterea la facultate să ia în calcul să aplice pentru cursurile de internship pe care Primăria Capitalei și instituțiile din subordine le derulează.

Gala olimpicilor naționali din liceele bucureștene, ajunsă la cea de-a V-a ediție, a continuat cu un concert susținut de Adrian Nour.

Evenimentul, desfășurat la Biblioteca Central Universitară, a fost organizat de Primăria Municipiului București, prin Proedus.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews