ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că, în perioada următoare, vor avea loc exerciții inopinate de intervenție în caz de ninsoare și polei, pentru a vedea rapiditatea cu care se vor mobiliza firmele de salubritate și numărul de utilaje cu care se va interveni.

,,Am stabilit cu primarii de sectoare, în această iarnă vom acționa astfel încât să nu mai fie blocajele din iernile trecute, să nu mai fie blocaje în ceea ce privește stațiile RATB, parcările, blocajele de la școli, grădinițe sau spitale, de asemenea, un fenomen pe care l-am întâlnit în anii trecuți, deszăpezirea pe străduțele din spatele blocurilor. Vreau să avem o deszăpezire exemplară anul acesta în București. În perioada următoare vom face antrenamente, exerciții, simulări în teren pentru a observa care e timpul de reacție al instituțiilor și oamenilor în teren.”, a declarat primarul general al Capitalei, la finalul comandamentului de iarnă convocat de municipalitate.

În urma analizei efectuate, s-a constatat că în cele șase sectoare din București vor acționa, în total, 588 de utilaje de deszăpezire, aproape 3.000 de angajați ai firmelor de salubritate și sunt pregătite peste 34.000 de tone de material antiderapant. De asemenea, Gabriela Firea a decis să organizeze o nouă întâlnire cu reprezentanții companiilor de salubritate, pentru a stabili care e necesarul de utilaje și materiale antiderapante, astfel încât deszăpezirea să se realizeze în totalitate. Iar, pentru a se asigura că numărul mașinilor de deszăpezire care acționează în teren este cel real, edilul general a decis să oblige firmele de salubritate să își colanteze mașinile distinct.

,,În premieră, vom verifica în teren dacă utilajele de salubritate sunt și în realitate și pe hârtie, și am solicitat ca toate utilajele să fie brand-uite, să poarte sigla Capitalei, sectorului unde acționează și firmei de care aparține. S-au constatat în anii trecuți că aceleași utilaje, rezervate doar pentru București, acționau și în alte județe și ne mai mirăm de ce deszăpezirea nu se făcea la standarde ridicate de calitate. Vom merge în teren inopinat și vom verifica dacă ceea ce scrie în hârtii este și în realitate”, a mai spus Gabriela Firea.

Primarul General a precizat că, în perioada următoare, noaptea, va fi efectuată o simulare inopinată a intervenției autorităților și firmelor de salubritate în caz de fenomen meteo extrem. Mai exact, vor fi alarmate toate instituțiile și se va cere demararea în cel mai scurt timp posibil a acțiunilor de deszăpezire. Ulterior, inspectorii primăriei vor merge pe teren și la sediile firmelor de deszăpezire pentru a vedea timpul de răspuns, numărul utilajelor activate, numărul oamenilor prezenți și deplasarea în teren în timpul intervenției.