ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că nu au existat pagube în Capitală după cutremurul de 5,3 grade din noaptea de vineri spre sâmbătă și a făcut un apel public la familiile din locuințe cu bulină și risc seismic ridicat, pentru ca aceștia să se mute și imobilele să poată fi consolidate.

"Nu au fost victime și după evaluări nu sunt pagube materiale, nici panouri desprinse, nici copaci căzuți. La un imobil de pe Regina Elisabeta s-a desprins tencuiala, însă în proporții reduse. Fac un apel la locatarii cu risc seismic clasa I să părăsească aceste imobile, pentru că trebuie consolidate. Fac un apel de convingere a familiilor care locuiesc în acest locuințe să accepte locuințele acordate de Primăria Capitalei, chiar în regim de urgență, începând de luni chiar.

După cutremurul din 77 s-a impus obligativitatea ca noile clădiri să reziste la seisme de peste 7 grade...doar că în București sunt foarte multe clădiri vechi. Avem aproape 100 de locuințe de necesitate, dar putem să le creștem numărul. Problema e că nu acceptă să se mute acele familii, iar acele clădiri sunt extrem de periculoase. 180 de clădiri sunt încadrate în clasa I, pericol public. Puține sunt proprietatea Primăriei, unde se pot face consolidări imediat, restul sunt ale proprietarilor privați. În 20 de ani s-au consolidat doar 70 de imobile", a explicat primarul Capitalei pentru Realitatea TV.