ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, luni, că RATB nu va mai achiziționa autobuze second hand, cum anunțase inițial, pentru că pe piața internațională nu se găsește o flotă de 200-250 de vechicule cu o vechime de 2-3 ani, astfel că va fi nevoie să cumpere aproximativ 500 de autobuze noi.

„În primul rând, dezvoltarea parcului auto al RATB - pentru că mai multe mijloace de transport în comun de o calitate superioară, care să ofere condiții în trafic ar însemna și un început în a renunța la mașina mică pentru mulți bucureșteni. Suntem acum în procedura de realizare a documentelor necesare licitației publice internaționale deschise pentru achiziționarea a 500 de autobuze noi”, a spus Gabriela Firea la comandamentul pentru problemele urgente de mediu din București.

Inițial, Firea a anunțat că intenționează să achiziționeze 200-250 de autobuze second-hand din străinătate care să fie mai noi decât vehiculele din parcul auto al RATB.

„Am primit informația de la toate companiile că mașinile second-hand, în primul rând, nu există atâtea cât ne-am fi dorit noi. 200-250 de autobuze second-hand și noi ne doream, maximum rulate, 2-3 ani. Și nu s-a găsit pe piața internațională o baterie de autobuze care să fie totuși mult mai noi decât cele existente acum în trafic care au o vârstă de 10 ani de zile și atunci s-a renunțat la această idee și vom achiziționa doar autobuze noi, 500 de autobuze”, a explicat Gabriela Firea, citată de News.ro.

Primarul Capitalei a spus, în vară, după preluarea mandatului, că în parcul RATB sunt 1.000 de autobuze, dar doar 648 sunt pe traseu, 485 de tramvaie, din care doar 245 sunt în traseu și 297 de troleibuze, 155 fiind pe traseu.

Firea a mai spus atunci că cele mai noi autobuze sunt în circulație de peste 10 ani.