ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul Capitalei, Gabriela Firea, prezentă alături de Nadia Comăneci la clinica pe care fosta gimnastă a înființat-o în cadrul așezământului socio-medical Sfântul Spridon Vechi, a declarat că dorește să sprijine bisericile și mănăstirile în construcția și organizarea altor centre socio-medicale.

Edilul a amintit de proiectul de lege, pe care l-a propus ca senator, pentru sprijinirea bisericilor care doresc să organizeze programe de afterschool sau școli de weekend.

„Vreau să sprijinim bisericile care au spațiu și care vor să se implice în acest program, să le sprijinim pentru construirea unor mici clădiri anexe în curtea bisericilor în care să fie ajutați copiii, cu sală de clasă, pentru cursuri, cantină și câteva cabinete medicale. Cred că este un program socio-medical extrem de ambițios pe care vreau să-mi pun amprenta", a declarat Gabriela Firea.

Ea a adăugat că centrul medical aflat în curtea bisericii Sfântul Spiridon Vechi este un exemplu de bună colaborare între biserică și Primăria Capitalei și că bisericilor și mănăstirilor le va fi oferit sprijinul pentru a construi viitoare centre socio-medicale în cadrul lor.

„Primăria Generală a Capitalei vrea să multiplice acest bun exemplu și bună practică de colaborare cu biserica pentru a extinde aceste locații, pentru a le face și mai funcționale, pentru a da un sprijin să fie dotate cu aparatură de ultimă generație și, de asemenea, acest bun exemplu să fie urmat și de alte așezăminte din București", a afirmat Firea.

Așezământul socio-medical Sfântul Spiridon Vechi a fost construit în 2001, la inițiativa Fundației Sfântul Spiridon Vechi. În cadrul centrului funcționează și clinica de copii „Nadia Comăneci", care include 14 cabinete medicale, șase laboratoare și o farmacie care beneficiază de aparatură modernă și de colaborarea unor medici specialiști în domenii precum cardiologie, medicină internă, pediatrie, oftalmologie, ORL și fizioterapie.