ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Programarea unor filme care fac propagandă homosexualității la studioul Horia Bernea din cadrul Muzeului Național al Țăranului Român a dat naștere unor ample controverse și chiar proteste.

La proiecția din 4 februarie, mai mulți manifestanți au oprit proiecția filmului 120 bpm, iar la difuzarea filmului Soldații. Poveste din Ferentari, conducerea MNȚR a cerut sprijinul autorităților. 

Ziaristul George Stanca critică în termeni duri decizia de a proiecta acest tip de filme în cadrul MNȚR.

„Ce are a face Ion al Glanetașului or Morometele cu liber-schimbismul sexual? Li s-a pus capră Cocoșilă?... Ce-are lelea cu lesbianismul?”, scrie Stanca în Click.

„Nu știai de aceste lipsuri antieuropene ale poporului dumitale? Te-ai trezit indignat, vai, abia azi!! Sau te victimizezi ca să… zanga-zanga? Ce dacă e Marele Premiu de la Cannes? Să fie la ei, acolo! Estetic, artistic, o fi! Accept! Dar Țăranii de tataie, mamaie, și tușa, și unchiu, și verișorii, cumetrii, nu! Spiritul profund românesc este euro-retrograd! Nu ai văzut? Noi, cu tradiția. Ei, cu economia, cu finanțu’”, continuă ziaristul.

În final, Stanca îi invită pe cei care sunt de acord cu această manifestare de la MNȚR să proiecteze aceste filme la țăran în bătătură și apoi să le vadă reacția.

„Așa-i românul, bre! Nu-s mofturi, ci tradiții. Strămoșești! Invită-ți bre, rudele de la țară la o proiecție d-asta. Du-te cu filmul la țăran în bătătură. Nu la muzeu, la București! Apoi, ascultă ce zice, vezi ce face Țăranu’. Dacă nu cumva o să le fie ”rușine!” celor ce au programat panarama taman la el acasă…”, a mai scris Stanca.