ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ultima slujbă oficiată de episcopul Hușilor, PS Ignatie, la o biserică din Bârlad s-a încheiat cu un moment emoționant, acesta a oferit buchetele de flori primite cadou unei fetițe în scaun cu rotile și unei bunici.

Prezent a treia zi de Crăciun la Biserica „Sf. Gheorghe”, unde a oficiat Sfânta Liturghie episcopul Hușilor, PS Ignatie, a fost răsplătit de credincioși cu buchete de flori la sfârșitul slujbei. Așa cum a obișnuit de când a ajuns pe meleagurile Hușilor, episcopul Ignatie oferă mai departe florile și cadourile primite, apreciind că atât clericii, cât și înalții prelați trebuie să fie un model de bunătate și smerenie. Impresionat de o fetiță îmbrăcată în port popular, care a asistat la slujba religioasă fiind în scaun cu rotile, PS Ignatie i-a dăruit florile pentru a i le oferi mamei în semn de recunoștință pentru grija pe care i-o poartă.  

„Iubesc foarte mult florile, mi-s foarte dragi. Atunci când primesc le dăruiesc mai departe. Poate cei care le oferă rămân dezamăgiți că le ofer mai departe, însă trebuie să învățăm că noi, episcopii și preoții, să dăm mai departe, nu să strângem pentru noi”, a spus episcopul Ignatie credicioșilor prezenți la Biserica „Sfântul Gheorghe” din Bârlad, potrivit Adevărul.  

Înaltului prelat nu i-a trebuit mult timp să se gânească cui va oferi primul buchet de flori, fiind cucerit de zâmbetul și bucuria din ochii unei fetițe aflate în scaun cu rotile.

„Deja știu cui trebuie să dau acest buchet de flori. Dacă este aici mama Andradei, o fetiță aflată aici în față, îmbrăcată foarte frumos aflată în cărucior. Vreau să dăruiesc acest buchet mamei acestei fetițe, uitați ce frumos zâmbește, câtă bucurie are pe chip! I-l dai tu Andrada mamei tale, că are grijă de tine, foarte multă grijă de tine și nu îi este ușor”, a îndemnat-o înaltul prelat. Emoționată copilă a luat buchetul de flori și i-a oferit mamei, spunându-i că o iubește.  

Cel de-al doilea buchet de flori primit de episcopul Ignatie a fost oferit unei bunici cu opt nepoți.