ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cristian Drăgan a ieșit sâmbătă seara pe străzile din centrul oraşului Liverpool cu un scop nobil: acela de a strânge cât mai mulţi bani pentru victimele din Colectiv.
 
Impresionat de drama celor care au pierit în incendiul din Colectiv, un român care cântă ocazional pe străzile din Liverpool a decis să trimită banii pe care îi câştigă familiilor victimelor. Suma nu este mare, dar gestul său de generozitate a fost suficient pentru a stârni aprecierea oamenilor şi a presei locale.

„Am fost şocat când am văzut ce s-a întâmplat, motiv pentru care am şi hotărât să fac pasul ăsta. Am vrut iniţial să vorbesc cu cei de la ziar şi să le spun de treaba asta, dar m-am gândit că o iau pe post de promovare. Şi nu am vrut”, a povestit Cristian Drăgan într-o discuție via Skype cu Digi24.

Românul de 25 de ani locuieşte de un an în Liverpool. Este angajat la un depozit unde ţine evidenţa stocurilor, dar câteva seri pe lună iese în centrul oraşului şi cântă pentru trecători. Presa locală a mai scris despre spectacolele sale stradale prin care aduce la un loc zeci de oameni. Nu o face niciodată pentru bani, spune că reacţia oamenilor este o răsplată suficientă, dar puţinul pe care-l strânge merge spre acţiuni caritabile.

„Când am început, mi-a fost frică, ruşine. Nu eram obişnuit cu oamenii deschişi. Toate monedele le donam, pentru cancer de obicei. La magazinele de aici sunt coşuleţe unde pui mărunt. Şi adunam destul mărunt pe care îl donam”, spune Cristian Drăgan.