ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Naistul Gheorghe Zamfir și interpretul de muzică populară Nicolae Furdui Iancu vor cânta, sâmbătă, pe esplanada Mausoleului de la Mărășești, în cadrul evenimentului "Vrancea eroică", prilej de comemorare a 99 de ani de la luptele din Primul Război Mondial derulate pe aliniamentul Mărășești, Mărăști, Oituz.

 Ceremonii militare și religioase, urmate de un spectacol artistic omagial, la care se estimează participarea a peste 6.000 de persoane, vor debuta, începând cu ora 20.00, prin salutul Gărzii de Onoare formată din militari ai Garnizoanei Focșani, dar și de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Vrancea, urmată de intonarea Imnului Național. În jurul orei 20.30, va fi intonat de trompeți semnalul "Liniștea", moment după care se va desfășura tradiționala defilare a Detașamentului de Onoare.

Evocarea artistică "Vrancea eroică" va începe prin evoluția, pe platoul Mausoleului Mărășeti, a renumiților artiști Gheorghe Zamfir și Nicolae Furdui Iancu. Aceștia vor cânta în acompaniamentul Corului "Pastorala" — Focșani, formație care îl va acompania apoi și pe pianistul Ștefan Doniga. Apoi, actorii Carmen Tănase, Mihaela Rădescu, Vlad Rădescu, formația de luptători militari "Lupii Albi" și membrii trupei "The Sky" vor puncta momentele dramatice din vara anului 2018, desfășurate în zona Vrancei.

O defilare cu torțe care vor fi aprinse de nepoții membrilor Asociației Cultul Eroilor "Regina Maria" de la "Flacăra libertății" ce străjuiește Mormântul Soldatului Necunoscut din cimitirul bucureștean Bellu va marca finalul evenimentului de la Mausoleul Mărășești.

Pentru deplasarea la Mausoleul Mărășești, organizatorii — Consiliul Județean, Direcția pentru Cultură Vrancea și Consiliul Local Mărășești pun la dispoziție transport gratuit cu autobuze, cu plecare de la Mausoleul Focșani sâmbătă ora 18.30 și la ora 16.45 din stația amplasată lângă Parcul Schuman. Întoarcerea se va face după terminarea evenimentului de la Mărășești.