ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ghidul turistic Bucovina, distribut gratuit - și în România, și în străinătate - i-a îngrozit pe specialiști, care spun că mai degrabă alungă turiștii decât să-i atragă.

„Este o insultă la adresa Bucovinei. Îmi este jenă de cartea în sine, adică nu pot, ochii mei nu pot să vadă”, spune Viorel Blănaru, arhitect, fost referent la Direcția de Cultură Suceava.

„Aici scrie Mănăstirea Bogdana. Imaginea este biserica Mănăstirii Putna. Găsim și mănăstirea Dragomirna și se spune că este considerată cea mai înaltă și cea mai strâmtă biserică întemeiată vreodată”, mai spune Viorel Blănaru.

„Întâlnim o descriere a Muzeului Irimescu în care se vorbește despre faptul că în interiorul muzeului se găsesc printre altele, peste 300 de sculptori și 1.000 de desene. 300 de sculptori?”, arată arhitectul, potrivit digi24.ro.

„Imaginea pe care o vedem este biserica Mănăstirii Sf Ioan cel Nou, nu este în nici un caz biserica Sf Gheorghe Mirăuți”, spune și Florin Hostiuc, preot la Biserica Sf Gheorghe Mirăuți.

„Acum pot să spun cu siguranță că nu este aceeași biserică, cu siguranță, este total diferită. E vorba de incompetența celor care fotografiază, nu se interesează exact”, confirmă un turist.

O altă greșeală apare și la secțiunea Descoperă Zona Vatra Dornei, informațiile de la pagina 25 se repetă în totalitate la pagina 26. Această eroare s-a încercat a fi rezolvată în unele dintre broșuri. Astfel că pe jumătate din pagină s-a lipit un sticker cu informațiile corecte.

Ghidul face parte dintr-un amplu proiect de promovare a Bucovinei, pentru care Consiliul Județean Suceava a plătit 270.000 de lei.

„M-am uitat și am cerut retragerea lor pentru public. Cine a greșit sigur că va plăti”, spune Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava.