ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gigi Becali susține că păcatul preotului nu trebuie amestecat cu harul său dat de la Dumnezeu, așa că, indiferent ce păcate are preotul, credinciosul trebuie să-i sărute mâna, pentru că aceasta este „sfințitoare”. 

Omul de afaceri a vorbit și despre scandalurile din ultimul timp care au cuprins Biserica Ortodoxă Română și care au fost amplificate de o parte a mass-media, deși în unele cazuri s-a dovedit că acuzele nu aveau niciun fundament.

„Nu trebuie să trecem cu vederea. Sfântul Sinod va rezolva, trebuie caterisit și cu asta basta! Eu vin și vă spun că se dorește distrugerea ortodoxiei! Eu vă întreb pe dumneavoastră ce legătură are Muntele Athos, care e parte a ortodoxiei, cu episcopul de Buzău și de nu știu unde și al nu știu cui? E adevărat că fum fără foc nu iese, dar acei oameni ce s-au dus la Muntele Athos ca la hotel? Sau nu puteau face sodomie în altă parte?

Acolo, pe Muntele Athos, nu au voie femeile. Toate femeile care au fost au murit. Dacă se întâmpla așa ceva, încremeneau și mureau pe loc. Acolo e adevărata credință, acolo Maica Domnului nu permite păcatul. Nu sunt animale, nici vaci, nici capre, nici oi de sex femeiesc. Nu vezi nimic femeiesc acolo! Sunt cocoși, dar găini nu. Dacă s-ar fi întâmplat acolo, ar fi încremenit pe loc în pat. Chiar așa pătimași erau, să nu reziste să vină până în România?”, a spus Becali la B1 TV.

Întrebat cine anume vrea distrugerea ortodoxiei, el a răspuns: „Dracu, prin discipolii lui! Sunt oameni care-l slujesc pe Dumnezeu și sunt oameni care-l slujesc pe Satan. Cea mai mare oftică a lui e ortodoxia, că e dreapta credință”. 

„E adevărat, pădure fără uscături nu există, dar păcatul preotului nu se amestecă cu harul lui Dumnezeu, iar mâna dreaptă e sfințitoare! Nu ne interesează ce fac preoții. Dacă preotul e homosexual, criminal, derbedeu și curvar, eu îi pup mâna! Probabil și episcopului de la Huși i-am pupat mâna”, a continuat Gigi Becali.

El a mai spus că în Biserica Ortodoxă Română se știe care preoți sunt homosexuali și că, din câte a auzit, Patriarhul vrea să facă o mănăstire pentru toți preoții acuzați de homosexualitate, iar acolo aceștia să se căiască.

Becali a mai spus că homosexualitatea e un păcat contra firii.