ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gimnastica germană deplânge dispariția campioanei Mia Sophie Lietke, care a murit subit la vârsta de 16 ani, transmite Corriere della Sera. Federația, Deutscher Turner-Bund, a anunțat vestea sfâșietoare abia în această săptămână, deși episodul datează din 16 noiembrie. Cauza morții ei nu a fost explicată oficial, dar se bănuiește, după cum a relatat BBC, că tânăra a suferit un atac de cord. S-a deschis o anchetă. 

Echipa națională, din care făcea parte fata, a descris moartea ei drept „o dramă total neașteptată care a lăsat în stare de șoc întreaga mișcare de gimnastică din Germania”. Federația a transmis condoleanțe familiei Lietke și „gânduri de compasiune către cei dragi mai ales în aceste ore grele, dorindu-le toată puterea pentru a putea face față evenimentului dramatic”.

Ea a intrat în lumea gimnasticii la vârsta de 6 ani și se pregătea pentru Jocurile Olimpice de la Los Angeles din 2028, la care visa să participe, după ce a câștigat la campionatele naționale de juniori și ocupase locul al doilea la gimnastică ritmică, în 2022, în cadrul concursului all-around.

Gimnasta părea acum pregătită să se impună și pe plan internațional, după ce, în iulie, s-a mutat la echipa de seniori. De asemenea, s-a antrenat în fiecare zi la centrul național de gimnastică din Fellbach-Schmiden cu o parteneră experimentată precum Darja Varfolome, deja de șase ori campioană mondială la doar 17 ani. „O fată extraordinară. Vei fi mereu în inimile noastre. Ai fost excepțională”, au fost cuvintele lui Varfolomeev.