ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marian Godină a spus că a fost criticat de colegi și de „oameni sus-puși" după ce a scris pe Facebook că singurul lucru bun din mandatul lui Petre Tobă a fost demisia.

Polițistul transmite conducerii IGPR că „generațiile poliștilor obedienți au cam apus", într-un nou mesaj postat pe rețeaua de socializare. El susține că i s-a propus să lucreze la Direcția de Relații Publice din IGPR, dar a refuzat, preferând să lucreze pe stradă.

„Pentru că mi-am permis să las un comentariu pe pagina ministerului la postarea domnului Tobă, mi-am pus în cap câțiva colegi de pe la IGPR și mulți oameni sus-puși care s-au arătat indignați că mi-am spus părerea și uimiți că a ajuns un neica nimeni să critice ditamai ministrul. Eu consider că «neica nimeni» e omul cel mai potrivit să critice pentru că el e cel asupra căruia se resimte activitatea unui superior", a scris Marian Godină pe Facebook.

Polițistul le reamintește colegilor săi că nu a fost prima dată când l-a criticat pe ministru.

„Am spus că eu, ca simplu agent de pe stradă, din lista cu realizările prezentate acolo, nu am simțit nimic. De ce am scris asta aseară (joi, n.r.) și nu am zis nimic până acum? E simplu: e prima oară când domnul ministru și-a etalat palmaresul. În altă ordine de idei, cred că mi-am spus părerea destul de clar atunci când s-a luat decizia ca deficitul de personal să fie acoperit prin încadrări directe și puteți găsi textul cu titlul «Apelul bocancilor» pe pagină. Așa că nu prea mi se aplică zicala «după război, mulți viteji se arată», mai ales că e foarte probabil ca dl Tobă să revină la conducerea IGPR", continuă Godină.

El respinge afirmațiile colegilor săi care au apreciat că îi datorează lui Petre Tobă rămânerea în cadrul Poliției.

„Unul dintre colegi a comentat că singurul lucru greșit pe care l-a făcut dl. Tobă a fost că nu i-a lăsat pe șefii mei să mă dea afară. Cu alte cuvinte, îi datorez ministrului faptul că încă mai am un serviciu. Într-adevăr am fost invitat de dl Tobă la MAI unde am purtat o discuție de aproximativ 15 minute în care mi-a dat unele sfaturi și s-a arătat un om foarte deschis. Ba chiar avea cartea mea pe birou. Nu știu dacă a făcut gestul de a mă invita la domnia sa doar așa de fațadă sau dacă i-a păsat în vreun fel de mine. Cert e că, deși sunt încă destul de tânăr, am văzut prea multe la viața mea ca să mai cred în Moș Crăciun și întotdeauna am luat în calcul ca fiind plauzibilă prima variantă. Dacă am fost susținut și datorez cuiva ceva, le datorez miilor de oameni care au semnat petiții și care m-au susținut fără a avea vreun interes, nu unui ministru care mă invită la domnia sa, abia în momentul în care exista o presiune publică", mai spune Godină.

Polițistul susține că Poliția Română este o instituție care se lasă terfelită fără ca șefii ei să reacționeze.

„Cât despre voi, cei de prin IGPR, mi-ar plăcea să vă văd atât de incisivi și în alte situații. În opinia mea, Poliția Română este o instituție care se lasă terfelită fără ca vreun șef să o apere dintr-o poziție oficială. Mi-ar fi plăcut să văd un șef mare din Poliție, ieșind public pentru a condamna vehement gestul acelui deputat care, batjocorind limba română, a jignit mii de polițiști și o întreagă instituție. Dar cine ar fi avut un asemenea curaj, când cel mai simplu e să îți vezi de treaba ta și funcția cu salariul aferent să meargă? Când acea doamnă a fost încătușată pentru că așa prevedea legea, de ce nu a ieșit public un șef care să spună ferm că ai lui subalterni au acționat corect? Simplu! De ce să se complice și să își asume un lucru pentru care și-ar fi luat și multe înjurături", scrie Marian Godină pe Facebook.

Agentul critică și lipsa de reacție a Poliției în cazul autorului unui accident de circulație care a fugit de la fața locului, dar a fost identificat cu ajutorul cetățenilor, după ce Godină a semnalat situația pe Facebook.

„În cazul accidentului cu autor necunoscut, după ce autorul a fost identificat cu sprijinul cetățenilor de pe Facebook, nu am auzit un mulțumesc din partea instituției. Nu trebuia să-mi mulțumească mie, ci cetățenilor care ne-au acordat tot sprijinul. Nimic. Pagina oficială de fb a Poliției Române părea din alt film în acele momente. În timp ce sute de polițiști și mii de civili din toată țara distribuiau postarea cu fotografiile acelei mașini, pe pagina Poliției erau postate poze cu câini, drăguțe de altfel, dar în totală neconcordanță cu momentul", spune Godină.

Polițistul mai scrie că i s-a propus să lucreze la Direcția de Relații Publice din IGPR, dar a refuzat, preferând să lucreze "pe stradă, în trei schimburi, iarnă sau vară". El mai spune că nu a fost nici măcar felicitat de șeful Poliției pentru că a apărut pe prima pagină din "The Wall Street Journal".

„Dacă mai bănuia careva că sunt de fapt o creație a Poliției Române menită să-i spele imaginea, sper că acum s-a lămurit. Celor din conducerea IGPR le transmit că generațiile polițiștilor veșnic obedienți, care în afară de a saluta militărește și a spune «Am înțeles, șefu', să trăiți!», nu aveau curaj să spună altceva, au cam apus", încheie Marian Godină.

Polițistul a comentat, vineri, decizia lui Petre Tobă de a demisiona din funcție, spunând că, direct din stradă, ca agent, nu a simțit că acesta ar fi făcut ceva în timpul mandatului de ministru. "Cred că singurul lucru bun al mandatului l-ați făcut astăzi", a scris Godină, pe Facebook.