ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 20.11/ 15:25 Sindicaliștii de la metrou suspendă greva generală anunțată să înceapă miercuri. Greva ar fi urmat să se desfășoare pe perioadă nedeterminată, între orele 4.00 și 16.00, printre nemulțumirile angajaților de la metrou fiind salariile, lipsa de fonduri pentru piese de schimb și managementul Metrorex.

„Ca urmare a faptului ca la data trimiterii comunicatului de presa de ieri, nu aveam confirmarea schimbarii conducerii Ministerului Transporturilor, Consiliul General USLM intrunit azi, 20.11.2018, in sedinta extraordinara, a hotarat amanarea declansarii grevei propriu-zise pana dupa instalarea noului ministru al Transporturilor si prima intrevedere cu acesta in calitate de mediator al prezentului conflict colectiv de munca, la o data ce urmeaza sa o anuntam”, se spune într-un comunicat al sindicaliștilor.
 
Știrea inițială

Metrorex își menține în continuare poziți, de a face  grevă începând de miercuri, 21 noiembrie,  zilnic, între orele 4:00 și 16:00, informează un comunicat al USLM, citat de Mediafax.

Metrorex își menține în continuare decizia ca în data de 21 noiembrie să facă grevă, chiar dacă asupra acestui eveniment s-au împotrivit atât Primăria Capitalei,cât și Tribunalul București.

„Referitor la Comunicatul de presa Metrorex prin care opinia publică a fost informată că „Tribunalul București a declarat nelegală greva de avertisment”, vă comunicam și alte câteva detalii privind decizia Tribunalului Bucuresti: „ ... respinge cererea de încetare a continuării acțiunilor de grevă intemeiate pe greva de avertisment ca prematur formulată”, precum și „ ... respinge in rest actiunea (Metrorex) ca fiind neintemeiata”. În aceste condiții, conform adresei USLM nr. 324/16.11.2018, inregistrata la Metrorex sub nr. 3858/16.11.2018, miercuri 21.11.2018, la metrou va fi declansata greva propriu-zisa pe termen nelimitat, zilnic intre orele 4:00 – 16:00. În conformitate cu legea avem acest drept”, arată comunicatul sindicatului.

Cu toate acestea, Metrorex și-a arătat disponibilitatea de a negocia cu autoritățile.

„Mai ales că din informațiile difuzate în presă, chiar azi urmeaza a fi schimbata atat conducerea Ministerului cat si cea executivă, conditii in care suntem nevoiti sa asteptam intalnirea cu noile organe de conducere si apoi ne vom pronunta daca sau nu vom declansa greva propriu-zisa”, mai arată comunicatul.

Gabriela Firea a îndemnat luni ca noul ministru al Transporturilor, Lia Olguta Vasilescu, să colaboreze cu Metrorex: „Noul ministrul al Transporturilor, doamna Olguța Vasilescu, împreună cu conducerea Metrorex sunt sigură că vor genera un dialog. Avem la Primărie mijloacele să modernizăm stațiile. Ne menținem disponibilitatea de a prelua Metrorex la Primăria Capitalei, pentru că este parte urbană a transportului bucureștean", a declarat Gabriela Firea, după ședința Comitetului Executiv Național PSD.