ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului României a transmis, prin intermediului stirioficiale.ro, un set de răspunsuri la cele mai frecvente întrebări puse de către cetățeni în această perioadă.

În contextul Sărbătorilor Pascale, multe dintre întrebări s-au referit la Învierea Domnului. Astfel, la întrebarea despre prezența la slujba din noaptea de Paști, Grupul de Comunicare Strategică a precizat că cetățenii nu pot merge la slujbă, dar pot ieși din case pentru a primit Lumina Învierii de la voluntarii BOR.

„Întrebare: Avem voie să ieșim după ora 22:00 în proximitatea casei, în cazul în care avem o biserică în apropiere?
Răspuns: Puteți ieși în proximitatea casei, în afara curții, pentru a primi lumina de la voluntarii cu care Patriarhia Română colaborează în acest an, puteți rămâne în proximitatea casei pentru a asculta slujba, însă nu vă puteți deplasa spre biserică, indiferent cât de aproape este situată de casă și nu este permisă formarea de grupuri mai mari de trei persoane.

În cazul în care locuiți la bloc, puteți ieși din casă, de asemenea, pentru a primi lumina adusă de voluntarii BOR, dar este esențial să respectați regulile de distanțare socială, să nu aglomerați casa scării imobilului și să nu formați grupuri mai mari de trei persoane”, se arată în comunicarea GCS.

Reprezentanții Guvernului precizează că slujba nu se poate asculta nici din mașină, nici din stradă.

„Întrebare: Putem să ascultăm slujba din stradă?

Răspuns: Strict ascultarea slujbei nu poate fi invocat ca motiv pentru deplasare în afara locuinței, iar rămânerea în stradă a mai multor persoane care ar putea dori la acest lucru ar putea duce la formarea unor grupuri mai mari de trei persoane, implicit la încălcarea prevederilor Ordonanțelor Militare numărul 2 și 4”.

Întrebare: Se poate asista/asculta slujba de Înviere, din fața bisericii, din mașina proprie, fără să se ia contactul cu exteriorul?

Răspuns: Ascultarea slujbei nu este un motiv pentru care să poată fi permisă deplasarea cu declarația pe propria răspundere”. 

În context, este de menționat că de praznicul Floriilor, s-au organizat voluntari care au împărțit ramuri de salcie cetățenilor, dar și locuri special amenajate în afara bisericilor de unde s-au putut lua aceste salcii. Până acum, toate indiciile demonstrează că aceste activități s-au desfășurat în perfectă ordine.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews