ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Grupul francez Carrefour, al doilea mare jucător la nivel mondial și cel mai mare retailer din Europa, a anunțat încheierea tranzacției prin care preia cele 86 de magazine BILLA din România, deținute de grupul german REWE, ajungând astfel la  275 de magazine în țara noastră.

Din primele informații, tranzacția se cifrează la aproximativ 96-97 milioane de euro. Potrivit unui comunicat al Carrefour, prin care compania confirmă tranzacția, cele 86 de supermarketuri Billa România reprezintă o suprafață totală de vânzare de 83.000 de metri pătrați, adică o medie de aproximativ 1.000 mp/magazin, scrie mirsanu.ro.

"Datorită acestei achiziții, Carrefour devine primul operator de supermarketuri din România, întărindu-și astfel oferta multiformat și mergând totodată mai aproape de clienții săi", se menționează în comunicatul remis de Carrefour.

În România, Grupul Carrefour număra 189 de magazine dintre care 29 hipermarketuri 'Carrefour', 106 supermarketuri 'Market', 43 magazine de proximitate 'Express', 10 magazine de proximitate 'Contact' și un magazin de comerț online.