ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În plin scandal legat de condițiile din penitenciare, guvernul Grindeanu a stabilit în acest an un buget redus față de 2016.

Bugetul alocat penitenciarelor este mai mic cu 1,39% față de anul trecut, potrivit proiectului de buget făcut public de Ministerul de Finanțe. Anul trecut s-au alocat 1,044 miliarde, față de 1,030 miliarde de lei alocate pentru 2017.

Acest buget alocat vine în contextul în care supraaglomerarea și condițiile inumane din închisori sunt principalele argumente aduse de Ministerul Justiției în favoarea adoptării ordonanței privind grațierea.

Deficitul de locuri în penitenciarele românești este de 8.500 locuri.

În ultimele zile au avut loc în țară mai multe proteste față de proiectele de ordonanțe de urgență privind grațierea și modificarea Codului Penal.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni seara un referendum pe tema modificării legilor justiției.

El a justificat mișcarea prin faptul că există un larg interes pentru modificarea codurilor penale și grațierii, iar poporul trebuie să se pronunțe asupra acestor teme.