ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Măștile gratuite pentru persoanele din medii defavorizate încă nu au ajuns la destinație, din cauza unor contestații la licitația de la Ministerul Sănătății.

În timp ce măștile gratuite pentru persoanele din medii defavorizate sunt încă în stand-by,  jurnalistul Ion Cristoiu având pe blogul său o campanie în care numără câte zile s-au scurs de când guvernul Orban a promis aceste măști, un reprezentant al Executivului vine cu o „soluție”.

Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, le-a recomandat românilor care nu își permit să își cumpere măști să se protejeze cu fulare. Asta  în condițiile în care afară sunt peste 30 de grade Celsius, iar meteorologii au emis până sâmbătă o informare de caniculă pentru sudul și estul țării.

Întrebat ce le recomandă oamenilor care nu au bani și nu pot achiziționa măștile obligatorii în tot mai multe orașe în locuri aglomerate, Horațiu Moldovan a răspuns:

„Lucrurile astea se vor rezolva. Vor ajunge acele măști, însă orice barieră este bine venită și se poate folosi o soluție proprie. Se pot folosi fulare, se pot folosi batiste. Noi vom asigura ceea ce s-a hotărât, pentru ca să primească cei defavorizați măști de protecție”.
Întrebat dacă persoanele defavorizate care nu poartă mască nu vor fi amendate, Moldovan a răspuns:

„Nu pot să fac această afirmație, dar o să avem în discuție această problemă”.
 
Și ministrul Sănătății declara zilele trecute, că oamenii care provin din medii defavorizate își pot face singuri măști de protecție, până ajung la ei cele gratuite, iar Ludovic Orban le-a transmis celor care nu-și permit să cumpere măști, ca, până la primirea acestora de la autorități, ”să folosească alte forme de protejare a nasului și gurii care asigură, cât de cât, protecția respectivă”.