ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Nu ar fi primul de acest fel. Din 1993 se dorește întărirea structurii de rezistență a clădirilor care riscă să se prăbușească la un cutremur.

Sunt 3.000 la număr, în toată țara. Marea majoritate în București. Dar până în prezent au fost consolidate în Capitală numai 46 de imobile, în medie aproape două pe an.

În 2001, programul de consolidare a fost modificat astfel încât proprietarilor caselor cu bulină roșie li se oferă șansa să și le consolideze în condiții avantajoase. Legea prevede restituirea banilor de către stat. Însă nu imediat după terminarea lucrărilor, ci în 25 de ani, în rate egale. De aceea, puțini sunt cei care au apelat la acest program, potrivit digi24.ro.

În plus, dacă într-un bloc cu bulină nu semnează toți locatarii pentru reabilitare, lucrările nu pot fi efectuate. Guvernul susține că vrea să găsească o modalitate prin care consolidarea locuințelor să fie făcută rapid.