ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai puțină birocrație pentru mame de la 1 iulie. Guvernul a simplificat normele de aplicare a legii pentru indemnizația de creștere a copilului.

Normele de aplicare a legii privind acordarea indemnizațiilor și concediului pentru creșterea copilului au fost aprobate, miercuri, de Guvern. Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, a anunțat că pentru 140.000 de beneficiari, din 180.000, recalcularea se va face automat. Totodată procedurile au fost simplificate: dacă în prezent se depun trei formulare (îndemnizație, alocație și reinserție), de la 1 iulie se poate depune unul singur care să cuprindă cele trei date.

Cel mai important avantaj este că documentele pot fi trimise în format electronic și nu doar depuse la ghișeu. Asta înseamnă că mamele nu vor mai sta la cozi pentru aceste acte. Mai mult, nu vor fi făcute mai multe dosare care să conțină aceleași acte, iar copiile legalizate vor dispărea.

Documentele necesare acordării drepturilor vor fi disponibile pe site-ul Ministerului și agențiilor pentru plăți și Inspecție Socială.