ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentru a mai mări încasările la buget, guvernul Grindeanu ia în calcul plafonarea indemnizațiilor de creștere a copilului.

Potrivit declarațiilor vicepremierului Sevil Shhaideh, în acest moment Ministrul Muncii și cel al Finanțelor fac calcule pentru o eventuală plafonare a indemnizației pentru creșterea copilului. Nu se știe deocamdată cuantumul acestei plafonări.

Unele surse au avansat o sumă curprinsă între 5.000 lei și 10.000 lei.

Ultima modificare privind această indemnizație s-a făcut în 2016. Atunci deputații și senatorii au exlus orice plafonare și au stabilit calcularea indemnizației la 85% din veniturile ultimelor 12 luni muncite în ultimii doi ani.
Cu acest calcul, în prezent avem și un top al indemnizațiilor încasate de părinți. Pe primul loc, un bucureștean sau o bucureșteancă. Luna trecuta a încasat aproape 160.000 de lei, fiind de profesie avocat. Este urmat de Constanța, cu puțin peste 140.000 de lei și de un alt părinte din București, cu aproximativ 95.000 de lei.

În acest moment sunt în plată aproape 158.000 de beneficiari ai acestei indemnizații.

Ce spunea Liviu Dragnea în 2016 despre plafonarea acestor sume

În toamna anului trecut, după ce Ministerul Muncii, condus la acea vreme de Dragoș Pâslaru, arăta că 0,2% dintre beneficiarii indemnizației pentru creșterea copilului consumă o treime din bugetul alocat, președintele PSD sugera că urmează scăderea acestora și promitea că „PSD o să le readucă la valoarea corectă”.

„Dintre toate problemele care sunt de rezolvat în România, actualul guvern a ales să evidențieze că indemnizațiile pentru creșterea copiilor sunt cam mari?!!!! Să fie oare o greșeală a acestui Guvern neserios? Sau este chiar parte din programul lor de guvernare să le scadă? Indiferent care variantă este, vă asigur că, din decembrie, PSD-ul o să le readucă la valoarea corectă. Le-am crescut după ce Băsescu le-a tăiat în 2012 și o vom face din nou!”, declara Liviu Dragnea, într-o postare pe contul său de Facebook, în septembrie 2016.