ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Hackerul român Marcel Lazăr Lehel, cunoscut sub numele de Guccifer și condamnat în 1 septembrie la patru ani și patru luni de închisoare de către o instanță federală americană din statul american Virginia, a fost adus sub escortă, marți, în România, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, scrie News.ro.

Perioada în care Guccifer s-a aflat în SUA a coincis cu escaladarea scandalului privind divulgarea unor e-mailuri ale candidatei democrate Hillary Clinton și ale angajaților cabinetului său guvernamental, mesajele fiind folosite ulterior ca temă a atacurilor din campania electorală.

Hackerul român care a dezvăluit că Hillary Clinton a folosit în interes de serviciu un cont personal de e-mail pe durata mandatului de secretar de Stat, a fost condamnat joi la 52 de luni de închisoare de către un tribunal din statul american Virginia.

Marcel Lehel Lazar, cunoscut sub presudonimul de "Guccifer”, a fost extrădat în Statele Unite în anul 2014 și a pledat vinovat în luna mai 2016 la acuzațiile de furt de identitate și acces neautorizat asupra unor computere.

Lazăr a recunoscut că a comis atacuri cibernetice asupra aproximativ 100 de americani de-a lungul unei perioade de 14 luni. Atacurile au vizat inclusiv celebrități, directori de afaceri și personaje politice precum Sidney Blumenthal, un consilier cu care Clinton a corespondat folosind contul personal e-mail, confidenți ai fostului președinte George W. Bush și fostul secretar de stat Colin L. Powell.