ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 12:30 Circulația pe magistrala M2 Berceni- Pipera din Capitală a fost reluată, după ce marți dimineața izolația unei șine a luat foc la stația de metrou Piața Victoriei, sute de persoane fiind evacuate. 

ACTUALIZARE 12:00 Metrorex a transmis că circulația a fost reluată între stațiile de metrou Pipera și Piața Victoriei 1, pe firul 1. De asemenea, stația de metrou Piața Victoriei 2 a fost redeschisă.

„La acest moment s-a reluat circulația între Pipera și Piața Victoriei 1 pe firul 1, s-a redeschis stația Piața Victoriei 2. Se lucrează la schimbarea izolatorului și în circa 30 de minute se va relua circulația și pe această porțiune, cu restricție de viteză. Cerem scuze călătorilor pentru disconfortul creat”, a transmis Metrorex. 

ACTUALIZARE 11:00 Un incendiu a izbucnit între stațiile de metrou Victoriei și Aviatorilor, după ce au luat foc doi metri de cablu care izolează șina de metrou. Pompierii au oprit focul fără incidente. Circulația este în continuare blocată pe ambele sensuri, anunță Digi 24.

Departamentul pentru Situații de Urgență a transmis că incendiul a fost lichidat și că în acest moment se intervine pentru restabilirea condițiilor de trafic. Fumul a fost semnalat la ora 10.03 printr-un apel la 112. 

 Incendiul a avut loc la 150 de metri de stația Victoriei, sensul spre Aviatorilor, unde au ars doi metri de izolator de la șina de metrou. 

Nu au fost persoane rănite. 

„În această dimineață, la ora 10:03, prin apel 112, a fost semnalat fum în tunelul de metrou dintre stațiile Piața Victoriei și Aviatorilor. Apelul a fost făcut de către conductorul unei garnituri de metrou care se deplasa pe direcția Piața Victoriei - Aviatorilor.

Având în vedere că fumul se manifesta între cele două stații de metrou, au fost constituite dispozitive de recunoaștere și intervenție, în ambele stații, astfel: la Piața Victoriei intervin trei echipaje de prim-ajutor, o unitate de terapie intensivă mobilă, o autospecială de descarcerare grea și trei autospeciale cu apă și spumă, iar dinspre Aviatorilor, trei echipaje de prim-ajutor și trei autospeciale cu apă și spumă. 

Incendiul a avut loc la 150 de metri de stația Victoriei, sensul spre Aviatorilor, unde au ars doi metri liniar de izolator de la șina de metrou. Nu există persoane rănite, iar călătorii care se aflau în cele două stații au fost evacuate, precum și cei care se aflau în garniturile de tren.

Incendiul a fost lichidat și în acest moment se intervine pentru restabilirea condițiilor normale de trafic” a scris Departamentul pentru Situații de Urgențe pe Facebook.

 


Știre inițială

O problemă a apărut în urmă cu puțin timp pe magistrala a doua de metrou din Capitală, Pipera - IMGB, circulația trenurilor fiind bulversată.

Din primele informații, se pare că ar fi vorba despre un incendiu în tunel. însă până în momentul de față nu a fost nimic confirmat.

La Piața Victoriei, cei aflați în metrou au fost anunțati că trenul va circula până la stația Aviatorilor, iar călătorilor li s-a cerut să închidă geamurile, pentru că din tunel ieșea fum, conform Antena3.ro.

Trenul a pornit din stație, însă după scurt timp s-a oprit și s-a întors la Piața Victoriei, iar călătorii au fost dați jos din tren. 

Trenurile nu mai circulă între stațiile Piața Victoriei și Aviatorilor, trenurile fiind oprite la stațiile Piața Romană și respectiv Aurel Vlaicu.

La fața locului au ajuns și echipaje de poliție și pompieri.

Probleme la metrou au fost și în luna aprilie, când la stația Piața Romană a izbuncit un incendiu, după ce un tablou electric a luat foc.

Cu câteva zile înainte de incendiul de la Piața Romană, ISU București a efectuat un exercițiu tactic la metrou. Scenariul a presupus producerea unei defecțiuni a garniturii de metrou în tunel, în apropierea stației Republica, izbucnirea unui incendiu și degajarea unei cantități mari de fum care punea în pericol viață călătorilor aflați în metrou.