Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a participat la inaugurarea Centrului de îngrijire a telentelor ”Márton Áron”.

La acest eveniment nu au fost invitată nicio oficialitate românească, festivitatea constând în tăierea unei pangilici în culorile drapelului Ungariei. De asemenea, centrul poartă numele unui episcop maghiar, iar pe clădire a fost amplasată o stemă a Ungariei, potrivit dantanasa.ro.

„Deși a avut loc pe teritoriul României, organizatorii și participanții s-au comportat ca și cum evenimentul avea loc în Ungaria: nu au fost invitate oficialitățile române, discursuri doar în limba maghiară, fără simboluri ale României, panglica de inaugurare doar în culorile drapelului Ungariei iar pe clădire este amplasată stema Ungariei, de parcă ar fi vorba de vreo clădire cu statut diplomatic. La manifestare nu s-a vorbit de orașul Miercurea Ciuc ci numai despre așa-zisul ținut secuiesc și despre secui. Fără nicio legătură cu fotbalul, preotul catolic Darvas Kozma József a spus că „Trebuie să ne străduim să fim tari în credință, curați în morală, și tari în identitatea noastră maghiară. Centrul poartă numele unui episcop maghiar.”, a scris Dan Tanasa pe blogul său.

Centrul de îngrijire a talentelor ”Márton Áron” a fost construit la Miercurea Ciuc, în județul Harghita, cu sprijinul statului maghiar prin Fondul Bethlen Gabor, iar funcționarea acestuia va fi asigurată de FK Csíkszereda (clubul de fotbal local) și Parohia Sfânta Cruce (Szent Kereszt).

Fiind o investiție privată, organizatorii nu aveau vreo obligație în privința modului de inaugurare a centrului.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews