Hariton Negrea a ajuns stareț al mănăstirii Petru Vodă în iulie 2013, în urma voinței testamentare a părintelui Iustin Pârvu. Acesta deplânge soarta generației tinere și le cere părinților, preoților și profesorilor să se implice mai mult în educarea copiilor.

Într-o predica ținută în cadrul slujbei din 9 octombrie, în „Duminica Învierii fiului văduvei din Nain", starețul a prezentat un tablou sumbru al generației care vine din urmă.

Părintele le-a vorbit recent credincioșilor despre problemele tinerilor din zilele noastre și a lansat un apel pentru îndreptarea lor. La predica ținută în cadrul slujbei din 9 octombrie, în „Duminica Învierii fiului văduvei din Nain", starețul a prezentat un tablou sumbru al generației care vine din urmă:  

„...Copiii ăștia ai noștri, atât de rău i-a lovit Internetul, și atât de rău i-a lovit moda lumii acestea și obiceiurile care au apărut acum, cu jocuri pe calculator, cu tot felul de concerte pe stadion, și altfel de obiceiuri împrumutate de la sataniști, de la ăia care țin cu diavolul - droguri, trafic de carne vie și alte lucruri rele".  Pentru a exemplifica starea de degradare a tinerei generații, starețul Hariton a mai folosit un exemplu din cotidian.   

„Te uiți pe stradă și vezi cum se face o pauză la un liceu, colțurile de la școală sunt pline de tutungii. Copii de nici 14 ani trag din țigară, fete și băieți împreună. Acolo-i moartea". După această caracterizare, monahul le-a spus credincioșilor că rolul educării tinerilor le revine în egală măsură părinților, profesorilor și preoților.   

„Mântuitorul vrea să ne spună că părinții – că sunt părinții trupești, că sunt părinții din biserică sau profesorii de la școală – trebuie să facă ceva pentru tineri. Biserica este cea care învie sufletește, dar învierea trupească o fac părinții și profesorii de la școală, ei învață rînduiala morală: să fie corecți, cinstiți, să respecte legile, să fie cuviincioși în familie și la școală".
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews