ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Hariton Negrea a ajuns stareț al mănăstirii Petru Vodă în iulie 2013, în urma voinței testamentare a părintelui Iustin Pârvu. Acesta deplânge soarta generației tinere și le cere părinților, preoților și profesorilor să se implice mai mult în educarea copiilor.

Într-o predica ținută în cadrul slujbei din 9 octombrie, în „Duminica Învierii fiului văduvei din Nain", starețul a prezentat un tablou sumbru al generației care vine din urmă.

Părintele le-a vorbit recent credincioșilor despre problemele tinerilor din zilele noastre și a lansat un apel pentru îndreptarea lor. La predica ținută în cadrul slujbei din 9 octombrie, în „Duminica Învierii fiului văduvei din Nain", starețul a prezentat un tablou sumbru al generației care vine din urmă:  

„...Copiii ăștia ai noștri, atât de rău i-a lovit Internetul, și atât de rău i-a lovit moda lumii acestea și obiceiurile care au apărut acum, cu jocuri pe calculator, cu tot felul de concerte pe stadion, și altfel de obiceiuri împrumutate de la sataniști, de la ăia care țin cu diavolul - droguri, trafic de carne vie și alte lucruri rele".  Pentru a exemplifica starea de degradare a tinerei generații, starețul Hariton a mai folosit un exemplu din cotidian.   

„Te uiți pe stradă și vezi cum se face o pauză la un liceu, colțurile de la școală sunt pline de tutungii. Copii de nici 14 ani trag din țigară, fete și băieți împreună. Acolo-i moartea". După această caracterizare, monahul le-a spus credincioșilor că rolul educării tinerilor le revine în egală măsură părinților, profesorilor și preoților.   

„Mântuitorul vrea să ne spună că părinții – că sunt părinții trupești, că sunt părinții din biserică sau profesorii de la școală – trebuie să facă ceva pentru tineri. Biserica este cea care învie sufletește, dar învierea trupească o fac părinții și profesorii de la școală, ei învață rînduiala morală: să fie corecți, cinstiți, să respecte legile, să fie cuviincioși în familie și la școală".