ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mozaiq, o asociație a persoanelor homosexuale, promovează un miting folosindu-se de două dintre evenimentele importante din istoria României.

„Și la Revoluția din 1989 au participat persoane LGBT, care-au ieșit pe străzi pentru libertate și demnitate umană. #amfostacolo când România făcea primii pași spre democrație, am luptat cot la cot alături de ceilalți cetățeni ca noi, în numele unor idealuri”, spun autorii unei postari pe pagina de Facebook a Mozaiq, care ilustrează mesajul cu o imagine de la evenimentele din 1989.
 

„#amfostacolo și la Marea Unire de la 1918, alături de alte minorități”, spun cei de la Mozaiq, ilustrând mesajul cu o imagine prelucrată în care au pus un steag.
 

Este adusă în discuție inclusiv homosexualitatea din vremea dacilor. Unii oameni au întrebat dacă există vreun împărat/rege/conducător homosexual, iar adeptții gay au ripostat cu articole din Adevărul! Practic, fosta Scânteia a ajuns carte de istorie pentru aceșți oameni!