ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Manifestările destinate hramului Sfântului Dimitrie cel Nou încep cu procesiunea Calea Șfinților, vineri, 25 octombrie, în București, anunță Basilica.

Bucureștenii se pregătesc să își cinstească ocrotitorul, pe Sfântul Dimitrie cel Nou, sărbătorit în data de 27 octombrie.

Astfel, potrivit sursei citate, manifestările legate de hramul Sfântului Dimitrie vor începe vineri, 25 octombrie, cu procesiunea Calea Sfinților, care va porni din două locuri diferite.

Începând cu ora 12:30, Icoana și Sfintele Moaște ale Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, vor fi scoase din Catedrala Patriarhală și vor fi purtate pe bulevardul Regina Maria până la Crucea brâncovenească  de la baza Dealului Patriarhiei.

Începând cu aceeași oră, de la Catedrala Mitropolitană Sfântul Spiridon – Nou, vor fi aduse în procesiune Icoana și Moaștele Sfântului Ierarh Dionisie, Episcopul Cetății Albe – Ismail, precum și Icoana și Moaștele Sfintei Mucenițe Filofteia de la Curtea de Argeș, pe traseul Calea Șerban Vodă, strada Bibescu Vodă, Crucea brâncovenească de la baza Dealului Patriarhiei.

La ora 13:00, cele două procesiuni se vor întâlni la Crucea brâncovenească și vor înainta până la Catedrala Patriarhală, unde vor fi întâmpinate de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel la Altarul de vară.

Sfintele Icoane și Sfintele Moaște vor fi depuse apoi spre închinare în baldachinul de pe Colina Patriarhiei, pentru a fi cinstite de pelerini până marți, 29 octombrie 2019.

De asemenea, la hramul Catedralei Patriarhale din 27 octombrie va fi prezentă și o delegație a Mitropoliei Chișinăului (Biserica Ortodoxă Rusă), atunci când va avea loc proclamarea canonizării Sfântului Dionisie, Episcopul Cetății Albe-Ismail.

Anunțul a fost făcut pe site-ul mitropoliei în urma întrunirii sinodului prezidat de ÎPS Vladimir, precizează Basilica.

Moaștele Sfântului Dionisie se află la Mănăstirea Suruceni din cadrul Mitropoliei Chișinăului, așezământ monahal sfântul pe care l-a condus timp de 26 ani.