Hramul Sfântului Dimitrie începe, vineri, cu procesiunea Calea Sfinților. La hramul Catedralei va fi prezentă și o delegație de peste Prut, de la Mitropolia Chișinăului (Patriarhia Rusă)

Manifestările destinate hramului Sfântului Dimitrie cel Nou încep cu procesiunea Calea Șfinților, vineri, 25 octombrie, în București, anunță Basilica.
Bucureștenii se pregătesc să își cinstească ocrotitorul, pe Sfântul Dimitrie cel Nou, sărbătorit în data de 27 octombrie.
Astfel, potrivit sursei citate, manifestările legate de hramul Sfântului Dimitrie vor începe vineri, 25 octombrie, cu procesiunea Calea Sfinților, care va porni din două locuri diferite.
Începând cu ora 12:30, Icoana și Sfintele Moaște ale Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, vor fi scoase din Catedrala Patriarhală și vor fi purtate pe bulevardul Regina Maria până la Crucea brâncovenească de la baza Dealului Patriarhiei.
Începând cu aceeași oră, de la Catedrala Mitropolitană Sfântul Spiridon – Nou, vor fi aduse în procesiune Icoana și Moaștele Sfântului Ierarh Dionisie, Episcopul Cetății Albe – Ismail, precum și Icoana și Moaștele Sfintei Mucenițe Filofteia de la Curtea de Argeș, pe traseul Calea Șerban Vodă, strada Bibescu Vodă, Crucea brâncovenească de la baza Dealului Patriarhiei.
La ora 13:00, cele două procesiuni se vor întâlni la Crucea brâncovenească și vor înainta până la Catedrala Patriarhală, unde vor fi întâmpinate de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel la Altarul de vară.
Sfintele Icoane și Sfintele Moaște vor fi depuse apoi spre închinare în baldachinul de pe Colina Patriarhiei, pentru a fi cinstite de pelerini până marți, 29 octombrie 2019.
De asemenea, la hramul Catedralei Patriarhale din 27 octombrie va fi prezentă și o delegație a Mitropoliei Chișinăului (Biserica Ortodoxă Rusă), atunci când va avea loc proclamarea canonizării Sfântului Dionisie, Episcopul Cetății Albe-Ismail.
Anunțul a fost făcut pe site-ul mitropoliei în urma întrunirii sinodului prezidat de ÎPS Vladimir, precizează Basilica.
Moaștele Sfântului Dionisie se află la Mănăstirea Suruceni din cadrul Mitropoliei Chișinăului, așezământ monahal sfântul pe care l-a condus timp de 26 ani.
Susține ActiveNews

Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
la lupta pentru Adevăr!
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pe același subiect

Exclusiv EVZ. Ion Cristoiu o deconspiră pe influențărița cîțistă Ana Morodan, reținută pentru droguri și alcool la volan: ”Se confirma mașinăria infernală pusă la cale de servicii”

Oana Lis, vaccinată, infectată, iar acum bolnavă de cancer: „Nu aveam niciun simptom!”

Cazul atacului armat la o școală din Nashville, SUA: JIHADUL TRANS declanșat împotriva creștinilor. Activista feministă și LGBT-istă JANE FONDA a explicat la TV ce trebuie să urmeze după marșuri și proteste: CRIMA!

O moarte venită mult prea devreme pentru o polițistă din Galați. Ioana Petrea avea 36 de ani și era mama a doi copii

Problemele de sănătate se țin în lanț pentru Elena Cârstea. După ce a suferit un AVC masiv, cântăreața s-a confruntat cu mai multe pneumonii

Vietnamezi la vânătoare de popândăi, în Timișoara. FILMAREA ZILEI
Recomandările noastre

Ce a fost Masacrul de la Fântâna Albă din 1 aprilie 1941? NKVD-ul a vrut să scape de românii patrioți, anticomuniști. Supraviețuitorul Petru Huțan: „Trăgeau după noi ca după iepuri”. Victor Roncea: O mărturie video pentru ISTORIE

1 aprilie 1941, una dintre cele mai negre zile din istoria poporului român. 82 de ani de la Masacrul de la Fântâna Albă. MĂRTURII de la fața locului și VIDEO cu supraviețuitorul Petru Huțanu
Locații: București
Organizații: Biserica Ortodoxă din Republica Moldova Biserica Ortodoxă Română Biserica Ortodoxă Rusă
Tip conținut: Știri
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (0)