ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liga Studenților din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (Iași) a organizat azi, 27 martie, la Troița Basarabiei  din oraș, o slujbă de pomenire pentru membrii Sfatului Țării care au votat Unirea Basarabiei cu România acum 99 de ani.

Slujba a fost oficiată de pr. Ioan Rusu, parorhul Bisericii Sfinții 40 de Mucenici. Atât troița, cât și placa comemorativă au fost resfințite.

 
Troița Basarabiei e amplasată la Iași, la intersecția dintre bd. Carol și str. Berthelot (vis-a-vis de Academia Română).
 
 

Troița a fost ridicată de Liga Studenților în 1998, cu ocazia aniversării a 80 de ani de la Unirea Basarabiei (27 martie 1918).
 
 

„Pentru că peste un an vom aniversa centenarul Unirii, dorim ca acest spațiu public să fie dedicat unității naționale a românilor și să devină un punct de reper pentru orașul Iași. În acest sens, adresăm mulțumiri Primăriei Municipiului Iași pentru sprijin!”, a precizat conducerea Ligii Studenților din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”.