ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Claudiu Pașnicu, trimis în judecată pentru că în februarie 2017 a provocat un accident rutier soldat cu moartea a două persoane, a fost condamnat definitiv la 19 ani și 8 luni de închisoare. 

Este cea mai mare pedeapsă pe care o instanță din România o dă autorului unui accident de circulație! Dar Pașnicu nu a comis fapta din neatenție, ci cu intenție, au decis miercuri, 14 martie a.c., judecătorii Curții de Apel Iași.

Tragicul eveniment rutier a avut loc într-o sâmbătă, 4 februarie 2017, în cartierul Podu Roș din Iași. Era la orele prânzului, atunci când Pașnicu, aflat la volanul unui autoturism Audi, a depășit pe contrasens o coloană de mașini și a intrat în intersecția de la baza podului Nicolina, deși semaforul avea culoarea roșie pentru mașini. După ce a ocolit un pieton ce traversa regulamentar, mașina lui Pașnicu a intrat în lateralul unei Dacii Logan care circula, de asemenea, regulamentar. În urma impactului violent, atât șoferul, Eugen Buzea, cât și soția lui, Mihaela Doina Buzea, au murit pe loc. 

Imediat după accident, șoferul autoturismului Audi a fugit de la locul faptei, predându-se, după câteva ore, polițiștilor Biroului Rutier.  


Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași l-a trimis în judecată pe Claudiu Pașnicu  (foto) pentru comiterea a două infracțiuni cu intenție: o tentativă de omor cu două victime și un omor cu alte două victime.

Prima instanță a schimbat încadrarea faptelor în infracțiuni comise din culpă și, considerând că a fost un simplu accident, l-a condamnat pe Pașnicu,  în noiembrie 2017, la 8 ani și trei luni de închisoare. 

Decizia a fost atacată, iar Curtea de Apel Iași Curtea de Apel Iași a hotărât că încadrarea dată de procuror era cea corectă, iar Pașnicu trebuie să execute 19 ani și 8 luni închisoare (17 ani pentru omor, plus 1/3 din pedeapsa de 8 ani închisoare pentru tentativă de omor).

În plus, judecătorii au stabilit că partea responsabilă civilmente SC EUROINS ROMÂNIA ASIGURARE REASIGURARE SA – Voluntari (Ilfov) trebuie să  achite 600.000 de lei – daune morale și 16.335,24 lei și 821 de lire sterline – daune materiale către partea civilă B.T.; 100.000 de lei – daune morale părții civile S.L.; 100.000 de lei – daune morale părții civile B.G.C., 1.600 lei daune materiale și 40.000 de lei – daune morale părții civile M.C.C..

„Vom uza de căile de atac extraordinare. Este o sentință inumană”, a declarat Bogdan Gust, avocatul lui Claudiu Pașnicu, jurnaliștilor de la Ziarul de Iași.