Claudiu Pașnicu, trimis în judecată pentru că în februarie 2017 a provocat un accident rutier soldat cu moartea a două persoane, a fost condamnat definitiv la 19 ani și 8 luni de închisoare. 

Este cea mai mare pedeapsă pe care o instanță din România o dă autorului unui accident de circulație! Dar Pașnicu nu a comis fapta din neatenție, ci cu intenție, au decis miercuri, 14 martie a.c., judecătorii Curții de Apel Iași.

Tragicul eveniment rutier a avut loc într-o sâmbătă, 4 februarie 2017, în cartierul Podu Roș din Iași. Era la orele prânzului, atunci când Pașnicu, aflat la volanul unui autoturism Audi, a depășit pe contrasens o coloană de mașini și a intrat în intersecția de la baza podului Nicolina, deși semaforul avea culoarea roșie pentru mașini. După ce a ocolit un pieton ce traversa regulamentar, mașina lui Pașnicu a intrat în lateralul unei Dacii Logan care circula, de asemenea, regulamentar. În urma impactului violent, atât șoferul, Eugen Buzea, cât și soția lui, Mihaela Doina Buzea, au murit pe loc. 

Imediat după accident, șoferul autoturismului Audi a fugit de la locul faptei, predându-se, după câteva ore, polițiștilor Biroului Rutier.  


Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași l-a trimis în judecată pe Claudiu Pașnicu  (foto) pentru comiterea a două infracțiuni cu intenție: o tentativă de omor cu două victime și un omor cu alte două victime.

Prima instanță a schimbat încadrarea faptelor în infracțiuni comise din culpă și, considerând că a fost un simplu accident, l-a condamnat pe Pașnicu,  în noiembrie 2017, la 8 ani și trei luni de închisoare. 

Decizia a fost atacată, iar Curtea de Apel Iași Curtea de Apel Iași a hotărât că încadrarea dată de procuror era cea corectă, iar Pașnicu trebuie să execute 19 ani și 8 luni închisoare (17 ani pentru omor, plus 1/3 din pedeapsa de 8 ani închisoare pentru tentativă de omor).

În plus, judecătorii au stabilit că partea responsabilă civilmente SC EUROINS ROMÂNIA ASIGURARE REASIGURARE SA – Voluntari (Ilfov) trebuie să  achite 600.000 de lei – daune morale și 16.335,24 lei și 821 de lire sterline – daune materiale către partea civilă B.T.; 100.000 de lei – daune morale părții civile S.L.; 100.000 de lei – daune morale părții civile B.G.C., 1.600 lei daune materiale și 40.000 de lei – daune morale părții civile M.C.C..

„Vom uza de căile de atac extraordinare. Este o sentință inumană”, a declarat Bogdan Gust, avocatul lui Claudiu Pașnicu, jurnaliștilor de la Ziarul de Iași.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews