ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un număr de 15 cetățeni străini provenind din țări asiatice care intenționau să intre ilegal în România au fost depistați, duminică, de către polițiștii de frontieră din Oravița (jud. Caraș-Severin), a informat Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.

 Cetățenii respectivi (zece bărbați, trei femei și doi copii) au fost depistați în jurul orei 2,00, de către polițiștii de frontieră, care acționau în cooperare cu lucrători din cadrul I.P.J. Caraș-Severin.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din Irak, Siria, Afganistan și Iran. Adulții au vârste cuprinse între 18 și 39 de ani, iar copiii au vârste de patru, respectiv șase ani. La cercetări, adulții au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia și intenționau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Totodată, au fost anunțate autoritățile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului și punerii în aplicare a acordului de readmisie.