ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER), în colaborare cu Institutul Cultural Român, organizează joi, 8 martie 2018, de la orele 18:00, conferința Femei în comunism / Destine individuale și colective, care se va desfășura la sediul ICR (Aleea Alexandru, nr. 38), informează un comunicat de presă.
 
„Aflat la a treia ediție, evenimentul aduce în atenția publicului destinele unor femei asupra cărora instalarea regimului comunist și-a lăsat amprenta prin diferite privațiuni, pornind de la limitarea unor drepturi cetățenești și mergând până la îngrădirea libertății. Prezentările din cadrul conferinței vor ilustra situația femeii în climatul tensiunilor istorice post-belice, modurile de rezistență în acest context socio-politic și strategiile de supraviețuire adoptate.

Evenimentul este deschis tuturor persoanelor interesate de subiectul opresiunii politice comuniste și de maniera în care aceasta a influențat destinul unor femei provenind din medii socio-culturale diferite, precum și de strategiile de supraviețuire și rezistență dezvoltate de acestea în raport cu ostracizările ideologiei dominante post-belice.

Printre invitați se numără Nina Moica (fostă deținută politic), Ioana Pârvulescu (critic literar și eseistă), Clara Mareș (istoric IICCMER).
 
Întreaga întâlnire va fi moderată de dl Radu Preda, Președinte executiv IICCMER”, arată documentul trimis pe adresa redacției.