ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dintr-o parcare aflată pe DN 76, în județul Hunedoara, a dispărut tot mobilierul urban. Nu este pentru prima dată când se întâmplă acest lucru, anul trecut, în aceeași zonă - dar în altă parcare - hoții au procedat la fel, lăsând gol în urma lor, informează Glasul Hunedoarei.

Potrivit reprezentanților Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara, o „parcare” întreagă a fost furată în cursul zilei de miercuri. Astfel, din spațiul de refugiu aflat pe DN 76, între localitățile Brad și Groși, din județul Hunedoara, au dispărut băncile, masa, coșurile de gunoi și alte elemente din fier forjat. 

Mobilierul urban fusese montat anul trecut, odată cu finalizarea modernizării DN 76, Deva - Brad.

Anunțul a fost făcut pe Facebook, de DRDP Timișoara. „S-a furat… parcarea! Echipa SDN (n.r. Secția de Drumuri Naționale) Deva aflată pe DN 76 a sesizat că din parcarea de la km 42+150, între Brad și Groși, județul Hunedoara, au dispărut elementele din fier forjat montate în spațiul de refugiu. Parcarea a fost amenajată în cadrul proiectului de reabilitare a DN 76. Au fost furate băncile, masa, coșurile de gunoi, precum și alte elemente din fier forjat. Asemenea furturi au fost reclamate către Poliție și în trecut, SDN Deva constituindu-se parte civilă”, anunță DRDP Timișoara pe pagina sa de Facebook. 

Potrivit reprezentanților instituției, două bănci și două mese au fost furate și în toamna anului trecut dintr-o parcare aflată la patru kilometri de cea volatilizată în această săptămână.

Reprezentanții DRDP Timișoara susțin că hoții fură orice, de la indicatoare rutiere, la parapeți metalici ori pomi de pe marginea drumului. Acum, se văd în situația în care sunt obligați să monteze acolo mobilier dintr-un alt material, unul care să nu poată fi valorificat, pentru că, cel mai probabil, fierul furat a ajuns la „fier vechi”. „Se va analiza în zilele următoare, în funcție de prevederile contractului, sectorul fiind în garanție”, spun reprezentanții Companiei de Drumuri.

Hoții nu au fost depistați încă de polițiști. „S-a înregistrat un dosar penal. Se fac cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brad pentru comiterea infracțiunii de furt și în vederea identificării autorilor faptei”, a declarat pentru „Glasul Hunedoarei” purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, Bogdan Nițu.