Populația României a continuat scăderea din cauze demografice, iar declinul s-a accentuat în mai, când s-au pierdut 5.623 locuitori, cu 63,5% mai mulți decât în aceeași lună a anului trecut, această situație fiind generată în special de o scădere a natalității, arată datele publicate marți de Institutul Național de Statistică (INS), anunță News.ro.

Prin comparație, în mai 2017, sporul natural negativ a fost de 3.440 de persoane.

În mai s-au născut 15.301 copii, cu 2.592 mai mulți decât în aprilie și cu 1.733 mai puțini decât în mai 2017.

Totodată, în mai s-au înregistrat 20.924 de decese, cu 695 mai puține decât în luna aprilie și cu 450 mai multe față de mai 2017.

Mortalitatea infantilă din România a crescut în mai față de aceeași lună a anului trecut, fiind înregistrate 130 de decese ale unor copii cu vârsta de sub un an, cu 12 mai multe decât în urmă cu un an. 

Numărul căsătoriilor a fost, în luna mai 2018, cu 170 mai puține decât în aceeași lună din anul precedent. Prin hotărâri judecătorești definitive, s‐au pronunțat cu 475 divorțuri mai puține în luna mai 2018, decât în luna mai 2017.

Populația României a scăzut anul trecut cu 69.279 de persoane din cauza declinului demografic, cu 27,5% mai mult decât în anul anterior, în special ca urmare a scăderii natalității.

În 2016, sporul natural negativ a fost de 54.316 de persoane.     

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews