ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Institutul Național de Statistică (INS) va organiza următorul recensământ al populației în anul 2021, iar din acest an vor fi organizate evenimente în acest sens, a declarat președintele instituției, Tudorel Andrei, vineri, într-o conferință de presă.

"Următorul recensământ al populației va fi organizat în anul 2021. Începând din acest an până în 2021 INS va trebui să organizeze foarte multe evenimente întrucât recensământul este o chestiune foarte importantă nu numai pentru statistica oficială din România, ci pentru noi toți. Cel din 2011 s-a desfășurat după un sistem clasic. Din fericire am ajuns la rezultate mai mult decât onorabile. Sunt rezultate certe pe care le-am obținut dar mi-aș dori în 2021 să organizăm cu totul altfel recesământul. Administrația publică centrală a avansat foarte mult. Există foarte multe baze de date. Va trebui să găsim folosirea pe scară largă a acestor surse administrative", a spus Andrei.

Potrivit rezultatelor definitive ale Recensământului Populației și al Locuințelor — 2011, populația stabilă a României era de 20.121.641 persoane, la 20 octombrie 2011, din care 10.333.064 femei (51,4%).