ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociația Accept și Brăila Iulia-Patricia au reclamat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării cinci persoane, între care pe ÎPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei și pe Ana Săcrieru, purtătorul de cuvânt al Coaliției pentru Familie, pentru că s-au opus conferinței pe care activiștii gen urmau să o prezinte în fața unor copii de 15 ani-18 ani la Focșani.

Mai precis, în cadrul conferinței, Brăila Iulia-Patricia (care se consideră bărbat, deși este biologic femeie) și alte persoane, urmau să le vorbească elevilor despre identitatea de gen, o teorie conform căreia genul diferă de sexul biologic al persoanei.

Atunci, Asociația Părinți pentru Ora de Religie (APOR) din Vrancea a sesizat Inspectoratul Școlar Județean, iar în urma verificărilor, s-a constatat că instituția nu-și dăduse acordul pentru desfășurarea acestei activități cu elevi. 

În acest context, Ateneul Popular „Gheorghe Pastia” din Focșani a anunțat că nu mai găzduiește evenimentul, care s-a desfășurat totuși, într-un cadru mult mai restrâns, în altă parte.
 
Interesant este că de acest se va ocupa însuși președintele CNCD, Asztaloș Csaba Ferenc, persoană care și-a expus de mai multe ori viziunile pro-homosexualitate.

De asemenea, Asociația Accept și CNCD au semnat un parteneriat, prin care cele două entități au accesat un proiect cu finanțare europeană intitulat „Parteneriat pentru egalitatea persoanelor LGBTI”.