ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a fost  urmează să fie transferat cu elicopterul la Spitalul de boli Infecțioase Matei Balș din Capitală, scrie Monitorul de Suceava, citat de Evz.

Inițial, acesta a fost internat la Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, dar având în vedere vârsta sa și posibilitatea ca boala să avanseze foarte repede, acesta va ajunge luni seara în București.

Surse medicale citate de Evz au afirmat că s-a luat această decizie deoarece ÎPS Pimen are o formă de boală medie, care poate evolua cu ușurință spre o formă severă, având în vedere vârsta de peste 90 de ani a arhiepiscopului.

Cu același elicopter medical va fi transferat la „Matei Balș” și un alt pacient, tânăr, cu COVID-19, intubat, cu o formă foarte gravă de boală.