ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ÎPS Teodosie a avut un răspuns extrem de plăcut credincioșilor prezenți la Sfânta Liturghie oficiată duminică de Arhiepiscopul Constanței pentru ziariștii prezenți la fața locului.
 
Acesta le-a transmis că au venit degeaba să-l „prindă” când împărtășește oamenii, pentru că a făcut-o deja. El a mai precizat că în Potir se află Dumnezeu, care nu îmbolnăvește.
 
ÎPS Teodosie s-a referit, desigur, la faptul că a fost filmat în timp ce Împărtășea copii, sâmbătă, lucru ce a stârnit mânia unei părți a presei.


„Iată! Au venit cei din presă să mă vadă că împărtășesc! Ați venit degeaba, s-au împărtășit copiii! Și s-au împărtășit în biserică. Și tot se vor împărtăși. Pentru că cel mai sfânt lucru este socotit acum ca o osândă, ca lucrul cel mai rău.

Așa înțelegem proorocia Sfântului Prooroc Daniil: când va veni urâciunea pustiirii, cine va sta la locul cel sfânt, când citește să și înțeleagă.

Noi trebui să înțelegem că fără Hristos nu avem nicio valoare. Hristos ne dă nouă valoare, Hristos a adus de la întuneric la lumină femeia samarineancă. De-aceea, luați aminte, în sfântul Potir este Hristos, Dumnezeu nu se îmbolnăvește niciodată și nu îmbolnăvește pe nimeni”, a spus el în aplauzele asistenței.