ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a îndemnat românii să vină la Referendumul pentru Căsătorie ce va avea loc pe 7 octombrie.

Mitropolitul Moldovei a spus că se așteaptă ca românii credincioși să-i convingă și pe ceilalți să vină la consultarea populară pentru a-și arăta „atașamentul față de taina familiei”.

„Avem în față și lucrarea care este legată de taina familiei. Vom fi chemați peste câteva săptămâni, noi, cei care suntem în ograda Bisericii și nu numai, să ne arătăm printr-un gest exterior mărturisirea noastră a dreptei credințe, a adevărurilor care sunt scrise în Sfânta Scriptură și anume cele legate de familie.

Am încredințarea că și dumneavoastră, cei de față, deja cunoașteți despre ce este vorba și deja vă pregătiți și încercați în jurul dumneavoastră să creați spații de lumină și de manifestare a acestei mărturisiri, chemându-i pe toți cei pe care îi cunoașteți, din apropiere sau membri ai familiei, prieteni și cunoscuți care trăiesc în alte zone ale Moldovei, ale țării , ale lumii, cu îndemnul să adeverească că sunt iubitori de Dumnezeu, de Biserică, de neam, arătându-și toate aceste gânduri prin atașamentul față de taina familiei”, a spus ÎPS Teofan la finalul slujbei de vineri, 14 august, oficiată cu ocazia praznicului Înălțării Sfintei Cruci.
 
Arhiepiscopul Iașilor nădăjduiește că românii „ortodocși, neortodocși, care cred puternic în Dumnezeu sau poate au la baza convingerii lor altceva, dar sunt atașați valorilor familiei, să se prezinte în ziua respectivă la vot” pentru că importanța acestui referendum nu „poate fi depășită de vreo altă lucrare care are loc în această perioadă”.

„Cu gândul la strămoșii, părinții, copiii noștri, cu gândul la neamul nostru, cu gândul la viitorul Europei și al lumii este de bine ca în ziua de 7 octombrie sau în ziua în care se va organiza referendumul, să fim cu toții acolo cu iubire cu iertare, dar și cu îndrăzneală sfântă pentru a ne mărturisi crezul nostru lăuntric cel mai adânc” a încurajat ascultătorii Înaltpreasfințitul Părinte Teofan.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews