Sâmbătă, 24 martie, în toată țara are loc o nouă ediție a Marșului pentru Viață. Cu acestă ocazie, ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a lansat o invitație pentru români: aceea de a participa la Marșul pentru Viață.

Ierarhul Bisericii Ortodoxe Române a spus că acest marș este atât o rugăciune către Dumnezeu, dar și o chemare pentru politicieni să asculte glasul poporului în privința familiei.

„Procesiunea este o mărturisire a valorilor familiei, așa cum a lăsat-o Dumnezeu să fie: tatăl, mama și pruncii lor. Procesiunea va fi o rugăciune adresată lui Dumnezeu să ocrotească ceea ce avem mai sfânt pe pământ, adică familia și viața atât de legată de taina familiei.


Procesiunea este, pe de altă parte, o chemare adresată mai marilor zilei, să asculte glasul poporului, atașat în profunzimea sa, valorilor familiei. Sunteți așteptați la procesiune, în ajun de mare praznic, pentru că știm că vă doare, știm că vă pasă, știm că sunteți preocupați de viitorul familiei, al Bisericii și al neamului”, a spus ÎPS Teofan.

Marșul pentru Viață este un eveniment organizat în toate orașele țării, și peste Prut, în care se militează pentru protejarea vieții copiilor nenăscuți și a mamelor acestora. Anul acesta, tema ediției este „Uniți pentru Viață”. Programul Marșului pentru Viață din fiecare oraș este aici.

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews