ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Au fost executate primele recunoașteri în tunelurile de metrou, atunci când echipaje de pompieri s-au deplasat în subteran, în condiții de vizibilitate scăzută, potrivit ISU.

Pompierii au făcut exerciții pentru intervenții în situații de urgență complexe în tunelurile de metrou, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dealul Spirii" București-Ilfov.

"Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Dealul Spirii» București-Ilfov a demarat în această săptămână cea de-a doua etapă a pregătirii pentru intervenții în situații de urgență complexe, care se pot produce la rețeaua de metrou. În acest sens, începând cu noaptea de miercuri au fost executate primele recunoașteri în tunelurile de metrou, atunci când echipaje de pompieri s-au deplasat în subteran, în condiții de vizibilitate scăzută, de la stația Eroilor spre stația Grozăvești", potrivit Mediafax.

Pe durata acestor recunoașteri, ISU urmărește verificarea nivelului de pregătire a personalului propriu, modul de utilizare în condiții cât mai dificile a aparatelor de respirat cu autonomie ridicată, specifice intervenției la metrou, precum și realizarea comunicațiilor cu dispeceratul sau punctul de comandă mobil.

"Scopul acestor activități de pregătire vizează protecția populației, călătorilor și a altor categorii de personal care își desfășoară activitatea în incinta rețelei de metrou sau în proximitatea acesteia. Eforturile de înlăturare a posibilelor vulnerabilități cu care se pot confrunta pompierii, în cazul producerii unei situații de urgență la metrou, au fost demarate odată cu începerea anului 2015, prin executarea de recunoașteri și exerciții la nivelul stațiilor de metrou", precizează sursa citată.