ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Siteul Revistei 22 (revista finanțată parțial sau total de Soros de la începutul apariției, în 1990) a titrat: "Poiectul de buget pe 2016: Bisericile nu vor primi anul viitor niciun leu de la stat", autorul articolului, continuând: "Pentru prima oară, în proiectul de buget nu apare niciun leu destinat Bisericii Ortodoxe Române (BOR), o instituție ce a primit în fiecare an sume imense pentru construcția de biserici și, în special, a Catedralei Mântuirii Neamului". Vâlvătaia a cuprins rapid internetul și alte oficine de presa (Realitatea, Antenele etc.)

Putem observa lesne un balon de testare a opiniei publice, lansat de către specialiștii în manipulare. 
Guvernul nu poate abroga o lege bazată pe o cutumă de la Cuza încoace, după secularizarea averilor mănăstirești, când emanația masonică a Revoluției Franceze a atacat bazele de subzistență nu numai ale mănăstirilor și metoacelor închinate Sf. Munte sau Locurilor Sfinte, dar și asupra celor care se găseau în țară. Cu foarte mici excepții conjuncturale: de ex. Mănăstirea Cernica a fost scutită de acest tratament, pentru că domnitorul Cuza avea, paradoxal, evlavie la Sf. Calinic, cel care a rezistat, cu ajutorul lui Dumnezeu, la trei tentative de otravire realizate printr-un ierarh din sinod. 

De atunci, Statul s-a obligat prin lege (cu anumite amendamente, inclusiv în perioada ideologiei ateismului comunist) să susțină toate cultele, cu atât mai mult Biserica Neamului, majoritară și atunci ca și astăzi.
Aceasta nu înseamnă că Proiectul Globalist va menaja, în România, Biserica Ortodoxă. Și-au pus un președinte și au acum un guvern. Este fundamental pentru actanții acestui proiect utopic imens și turpid ca să slăbească total influență acestei instituții fundamentale pentru societatea românească de la începuturi până astăzi. 
Însă își dau seama, mai ales după ce încercarea de a scoate ora de religie din școli s-a soldat cu un fiasco monumental, că nu a sosit încă momentul. 

Vor mai frăgezi opinia publică cu sutele de milioane pe care Soros le bagă în ONG-uri prin personaje ca Guseth, cea care trebuia să ne fie ministru al Justiției. 
Dumneaei este specializată în lobby-ul de presă și are menirea de a induce în opinia publică foarte insistent și perfid propaganda tip "vrem spitale, nu catedrale". 

Nu scurgerile imense de capital spre corporații de genul Bechtel (care ne-a dat cea mai scumpă autostrada DIN LUME - 1 miliard și 800 de milioane/50 de km), nu sifonarea banului public prin contracte veroase de peste un miliard de euro realizate de Microsoft sau EADS cu concursul politicienilor noștri, nu cartelurile bancare sau hipermarketurile care-si externalizează profitul, nu redevențele umilitor de mici pe care "statul" român le ia din exploatarea zăcămintelor subsolului sunt problema acestor ONG-uri. Evident că nu, pentru că aceste ONG-uri sunt parte din același Sistem, sponsorizate de Sistem
Problema lor, pe care o inoculează în societate prin canalele din presă, este BOR.
Ideea este simplă: nu poți să faci, într-o societate conservatoare, treabă doar cu personaje hilare de tipul Remus Cernea sau Moise Emil. Însă cu o presă în care apar titluri de genul "Povestea profesorului care a învins binomul Stat-BOR și a anulat metodele de impunere a Religiei în școli" (Adevărul - sic!) sau cu calomnii și scoateri din context făcute la tembelizor, zi de zi, ai șanse să schimbi ușor și metodic mentalitățile. 

Vă aduceți aminte la protestele care au avut ca scop demolarea guvernului politic și impunerea guvernului Bruxelles-Washington, cum blondele de la Antene aflate în Piața Universității stăteau în cadru cu doi ciumpalaci cu geci roșii de la ASUR care agitau înscrisuri anti- BOR. Sau când "apărătorul ortodoxiei", cruciatul anti-islamic Cătălin Berenghi, cerea demisia Patriarhului la același canal media. Așa a fost deturnată opinia publică, profitând de emoțiile extrem de puternice în urma nopții fatale de la Colectiv.

Deci, cum spuneam, baloanele de încercare vor fi aruncate pentru testarea opiniei publice, tot așa cum Ambasada USA a adus spre proiecție acum doi ani un film despre o familie homosexuală nicăieri altundeva decât la Muzeul Țăranului Român. Sau când Fundația Soros a încercat să facă un eveniment LGBT în Piața Sf. Gheorghe, exact anul trecut, când se împlineau 300 de ani de la martiriul Brancovenilor, ctitorii bisericii care a dat numele pieței de la kilometrul zero al țării, unde se gasesc și moaștele lor sfinte.

Totul depinde de răspunsul nostru, de modul în care ne vom strânge ca să apărăm ultimele doua redute ale ființei românești, acum când Statul este complet confiscat: Biserica și Familia.