ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorii DIICOT Sibiu i-au reținut pe omul de afaceri Ilie Carabulea și fiul său, Oprea Carabulea, alături de alte cinci persoane. Polițiștii efectuează 31 de percheziții în București, Ilfov și Giurgiu într-un dosar de evaziune fiscală și delapidare în domeniul colectării de deșeuri menajere, cu un prejudiciu estimat la un milion de euro.

Cele șapte persoane reținute sunt: Ilie Carabulea, Oprea Carabulea, Angela Toncescu, Liviu Stoicescu, Maria Coșa, Georgeta Crideanu, Gheorghe Nasaru și Ana Pop.

Potrivit Poliției Capitalei, "în această dimineață, peste 100 de polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pun în aplicare 31 de mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București și județele Ilfov și Giurgiu și 19 mandate de aducere, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și delapidare,  în domeniul colectării de deșeuri menajere".

"Din datele și probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiții, prin intermediul unor societăți comerciale cu comportament de tip "fantomă”, au înregistrat documente contabile fictive privind prestarea de servicii, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale", se arată în comunicatul citat.

Persoanele vizate urmează a fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații.

Ilie Crabulea este cercetat sub control judiciar într-un alt dosar de corupție, însă tot în legatură cu firma de asigurări.