ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Amenzi de peste 100.000 de lei pe litoral aplicate de inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, în urma controalelor desfășurate în perioada 12 – 13 august.

 Cele șase hotelurile în care comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au găsit nereguli sunt din stațiunile Neptun și Olimp, anunță News.ro.

Potrivit unui comunicat al ANPC, în patru unități de cazare era lenjerie de pat murdară, precum și gresie stricată în baie sau mobilier rupt, în timp ce în cazul celorlalte trei, ofițerii au observat că turiștii nu primeau informații despre serviciile cu și fără plată care li se ofereau.

Comisarii au dat amenzi și în cazul a cinci cluburi din stațiunea Mamaia, pentru depozitarea necorespunzătoare a produselor și pentru că în meniuri nu apăreau informații despre cantitatea netă sau cu privire la ingredientele cu potențial alergen, se arată în comunicatul ANPC.

Tot în stațiunea Mamaia au fost sancționate și cinci terase, unde s-au găsit produse expirate, alimente depozitate necorespunzător sau neetichetate, precum și meniuri din care lipseau informații despre cantitate sau ingrediente. Două dintre aceste terase nu mai au voie să servească mâncare până la remedierea problemelor.

În urma controalelor desfășurate în perioada 12 – 13 august, ofițerii ANPC au aplicat amenzi în valoare totală de 102.500 lei.