ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un român se afla în aeroportul Ataturk în timpul loviturii de stat eșuate din Turcia, de vineri seară.
 
Martor al evenimentelor, alături de alți români, acesta a postat imagini teribile din acele momente și următorul mesaj:
 
"Dupa aproximativ 28 de ore petrecute in aeroportul din Istanbul pot spune ca am trait si retrait din momente similare si foarte intense petrecute la "revolutia" din 1989. Atunci eram soldat in termen la o unitate militara aflata in apropiere de Otopeni. De aceasta data am avut parte de nefericita experienta la o varsta la care pot analiza mai profund aceste momente, pe alocuri chiar dramatice.

Alaturi de doi oameni dragi mie Cristian Lepah si Roxana Delcea, am fost martori la o tentativă de lovitură de stat dată de o parte a forțelor armate, în urma căreia am aflat ca au murit peste 200 de oameni și au fost arestați aproximativ 2.000 de soldați. Am fost martori la schimburi de focuri, agresiuni fizice si verbale, bombardamente de o parte si de alta a baricadelor.

Dincolo de toate aceste aspecte am avut ocazia sa vad si partea buna a oamenilor. Insist asupra acestui aspect din convingerea ca aproape toti cei prezenti au tendinta de a descrie doar momentele de intensitate ale acelor atacuri. In acele momente, intre cei aflati in aeroport au disparut toate barierele culturale, religioase si de orice fel.

Fac referire in mod special la turisti si chiar cetatenii turci aflati in tranzit. Solidaritatea si compasiunea se manifesta prin diverse gesturi mici, dar foarte importante.
Un simplu pahar de apa, sau un gest de incurajare facea diferenta intre panica si liniste.

Am cunoscut persoane care m-au facut oarecum sa-mi schimb anumite idei usor preconcepute despre diverse lucruri sau oameni. La randul nostru, am incercat sa transmitem acelasi lucru. Nu stiu daca am reusit sau nu, dar cu siguranta cei care doresc sa inoculeze ura intre OAMENI nu o sa reuseasca.

Mai sunt multe de povestit despre acest eveniment dar ma opresc aici. Am considerat ca este important sa spun si acest aspect. Multumesc celor ce s-au gandit la noi si ne-au sustinut.", a povestit Alin Prandea, potrivit b1.ro.